Saznajemo: Grobari će biti u ekstazi, Moneke i Partizan blizu dogovora!

Kako Sportal saznaje, pregovori Partizana i Čime Monekea dobili su pozitivan zaokret nakon što su čelnici Baskonije promenili stav oko obeštećenja sjajnog nigerijskog košarkaša!

Španski klub je pristao na manju sumu za obeštećenje, koja je u prvi mah iznosila basnoslovnih milion i po evra, te je sada situacija daleko povoljnija po crno-bele, ali i samog Monekea, koji je upravi španskog kluba rekao da bi se rado pridružio ekipi Partizana ukoliko dva kluba postignu dogovor.

Sva je prilika da će se to i desiti, a s obzirom da Baskonija ulazi u novu eru sa trenerom Pablom Lasom, rekonstrukcija tima, odnosno reset igračkog kadra se nastavlja.

Za Partizan bi ovo bilo najbombastičnije pojačanje u ovom prelaznom roku, čime bi četa Željka Obradovića od sledeće sezone dobila potpuno nove konture i s pravom istakla kandidaturu za plej-of.

Ukoliko sve prođe po planu, Čima Moneke će potpisati ugovor sa Partizanom, a finansijski detalji su za sada nepoznati, a zanimljivo je i da je plata Monekea u Baskoniji takođe pod velom tajne, pošto klub te podatke drži u tajnosti.

Poslednja poznata plata sjajnog Nigerijca je ona u Monaku, koja je navodno, prema podacima koje je pre nekoliko meseci objavio Bakset njuz, bila 1,5 miliona evra.

Čima Moneke je “eksplodirao” ove sezone u Baskoniji. Pre toga je bio u Monaku, ali kod Saše Obradovića nije imao veliku ulogu

Posebno zanimljiv podatak je njegov odlazak u NBA iz Manrese. Bio je član Sakramento Kingsa. 

Ove sezone imao je prosek od 13,6 poena, 6,6 skokova i 1,4 asistencije po meču u Evroligi.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare