VOZAČ PREMINUO ZA VOLANOM U NIŠU: Doživeo infarkt, pa sleteo s puta!

Nesreća se desila u blizini kružnog toka 6 u naselju Jagodin

Vozač renoa „tvingo“ preminuo je jutros oko 7.50 časova nakon udesa na Bulevaru Nikole Tesle.

Nesreća se desila u blizini kružnog toka 6 u naselju Jagodin mala gde je automobil sleteo sa puta i probio ogradu poligona za obuku vozača auto-škola.

Do sletanja automobila po svemu sudeći došlo je jer je vozač doživeo infarkt u toku vožnje.

Odmah nakon sletanja na licu mesta se slučajno zadesila Hitna pomoć koja je prošla na drugu intervenciju, pa su lekari pokušali reanimaciju, ali uprkos svim naporima nisu uspeli da spasu starijeg čoveka koji je preminuo od posledica infarkta.

– Ekipa je Hitne pomoći je naišla baš u trenutku nesreće. Lekari su odmah u prvom minutu počeli u reanimaciju ali je nesrećni čovek preminuo. Kažu da je imao 82 godine i srčane tegobe – kaže za „Blic“ jedan od očevidaca koji se zadesio na tom mestu neposredno nakon događaja.

U vozilu se nalazila i supruga vozača, koja je nakon ukazivanja pomoći prevezena u UKC Niš radi dijagnostike.

Na lice mesta izašao je tužilac OJT Niš koji obavlja uviđaj.

Pravilna prva pomoć za osobu koja ima simptome srčanog udara (infarkta miokarda) može biti ključna za spasavanje života. Evo osnovnih koraka koje treba preduzeti:

Pozovite hitnu pomoć: Odmah pozovite hitnu pomoć ili broj za hitne slučajeve (u Srbiji je to 194) kako bi stručnjaci stigli što pre.

Pomoć osobi da se udobno smesti: Osigurajte da osoba sedi ili leži u udobnom položaju. Ako je svestan, može pokušati da popije aspirin (ako nije alergičan) kako bi razredio krv i smanjio rizik od daljeg začepljenja arterija.

Pratite stanje: Pažljivo pratite stanje osobe. Ako izgubi svest i prestane da diše normalno, spremite se za primenu osnovnih mera oživljavanja.

Ne davati nikakve lekove osim aspirina: Osim aspirina, ne davati osobi nikakve druge lekove bez konsultacije sa medicinskim stručnjacima.

Obezbedite mir: Osigurajte da okolina bude mirna i da nema dodatnog stresa ili panike.

Najvažnije je reagovati brzo i angažovati stručnjake za hitne slučajeve koji mogu pružiti odgovarajuću medicinsku negu.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare