TO JE TA NEDELJA: Novak kreće u pohod na vimbldonski trofej i rušenje Sinera! Dokle može Đoković?

Ušli smo u nedelju koja označava i početak verovatno i najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona. Istovremeno, ovo jutro donosi i najnoviju ATP listu na kojoj, barem u prvih deset najboljih tenisera planete promene nije bilo.

Janik Siner se i dalje nalazi na poziciji „broj jedan“. Italijan je sakupio 9.890 poena i u ovom momentu ima 1.630 poena više u odnosu na Novaka Đokovića, dok je trećeplasirani Španac Karlos Alkaraz.

Među TOP 5 najboljih tenisera nalaze se još Nemac Aleksandar Zverev i Danil Medvedev iz Rusije.

Kada je reč o listi najboljih deset tenisera planete, među odabranima su svoje mesto našli i Andrej Rubljov, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Aleks de Minor i Grigor Dimitrov.

Promene na ATP listi se tek očekuju

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere i Miomir Kecmanović su napredovali za po jedno mesto i trenutno su 51. i 52. igrači planete, dok je Dušan Lajovićsa 871 poenom zadrđao poziciju 56.

Tu se i spisak srpskih tenisera među sto najboljih i završava, a treba napomenuti da je i Hamad Međedovićnapredova za jedno mesto na ATP listi i on se trenutno sa 571 poenom nalazi na poziciji 126.

Naredni period u teniskom sportu biće obeležen vimbldonskim turnirom. Prvi protivnik Novaka Đokovića biće Čeh Vit Kopriva koji se u ovom momentu nalazi na 123. poziciji ATP liste, ali treba posebno napoemnuti da je za mnoge tenisera upravo Đoković najveća enigma ovogodišnjeg turnira u „Sveengleskom klubu“. Mnogi postavljaju pitanje dokle može Novak nakon povrede i operacija kolena.

Jedno je sigurno, ljubitelji tenisa širom planete u narednom periodu će imati prilike da uživaju u majstorima belog sporta.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare