SKANDAL! Dritanova uzdanica poziva na vanredne parlamentarne izbore zbog usvajanja Rezolucije o GENOCIDU U JASENOVCU!

Skandal! Građanski pokret URA Dritana Abazovića zahteva vanredne parlamentarne izbore zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u Skupštini Crne Gore.

To je saopštila poslanica i politička direktorka URA Ana Novaković Đurović.

„Otkazivanje posete predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela očekivana je reakcija EU, nakon što su Spajić i Mandić, umesto nastavka reformi, Rezolucijom o genocidu u Jasenovcu otvorili nove tenzije u regionu. Samo tri dana nakon dobijanja pozitivnog IBARA, Mandić i Spajić su Crnu Goru skrenuli sa evropskog puta. Parlamentarna većina je pokazala da je spremna direktno ugroziti EU perspektivu Crne Gore zbog pozicija u vlasti i međusobne političke trgovine“, navodi Novaković Đurović.

Tu se nije zaustavila, već je istakla da Crnoj Gori“neće pomoći pozitivan IBAR, dok su na vlasti oni koji su spremni potpuno uništiti dobrosusedske odnose i uniziti međunarodni ugled Crne Gore“.

„A ovo su kriterijumi za članstvo u EU, jednako važni kao i vladavina prava. Umesto najavljenih reformi i popravnog za loše zakone Spajićeve Vlade, kako je i sam obećao, dobili smo Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, oštru reakciju Hrvatske i otkazivanje posete zvaničnika EU. Crnoj Gori su potrebni vanredni  parlamentarni izbori, pre nego ova većina potpuno degradira sve institucije, ugrozi unutrašnju stabilnost i spoljnopolitički kurs Crne Gore“, zaključila je Novaković Đurović.

Podsetimo, Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i logorima Dahauu i Mauthauzenu.

Za usvajanje rezolucije glasao je 41 poslanik za, jedan protiv. Nije bilo uzdržanih.

Kao predlagač, predsednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da sa ponosom može da kaže da je Crna Gora prva država na planeti koja se na ovakav način ponela prema Jasenovcu.

– Ovo je rezultat naše ideje i našeg dogovora. Niko se nije mešao sa strane – rekao je Mandić.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare