RUSIJA RAZORILA AERODROM U MIRGORODU: Ukrajina izvela Su-27 iz hangara i odmah stigla kazna NAJTEŽI UDARAC OD POČETKA RATA (VIDEO) 

Oružane snage Rusije raznela su dva i oštetila još četiri ukrajinska Su-27 na aerodromu u Mirgorodu! 

Rusija je aerodrom u Poltavskoj oblasti, koji se nalazi otprilike 145 kilometara od prve linije fronta, zasula u ponedeljak sa tri Iskandera sa kasetnom bojevom glavom. Vojni kanali na Telegramu navode da su ruske trupe u jednom napadu izbacile iz upotrebe šest ukrajinskih letelica što je najveći uspeh od početka rata. Rusija je inače od početka godine pogodile najmanje 14 aviona na aerodromima širom Ukrajine.

Snimak je prokomentarisao i poznati ruski vojni bloger Ribar.

– Smešno je da su ukrajinske formacije da bi obmanule obaveštajne službe Oružanih snaga Rusije pribegle dobro poznatoj tehnici – nacrtale su obrise lovaca Su-27 na parkingu.Prethodno su Oružane snage Rusije na sličan način pokušale da dezinformišu satelitsku konstelaciju NATO. Koliko su takve mere efikasne u poređenju sa izgradnjom aerodromskih skloništa jasno se vidi na brojnim primerima sa obe strane fronta. Efektni ruski udar na Mirgorod je primer toga – navodi Ribar.

Ukrajinski izvori potvrđuju da je aerodrom u Mirgorodu pogođen i da su oštećene letelice. Kanal Nikolajevski Vanek navodi, međutim, da nije tačno da je oštećeno šest aviona i naglašava da nema poginulih. Kanal istovremeno oštro kritikuje ukrajinske komandante koji drže letelice na otvorenom nebu dok iznad njih leti izviđački dron.

 Milionita godina rata i ovce ništa nisu naučile. Greške su već napravljene u Kulbakinu i u Dolgincevu. Sada – Mirgorod. I još jednom nijedan „veliki komandant“ na terenu, koji u kritičnim trenucima ne donosi normalne odluke, neće odgovarati – piše Vanek.

Ukrajina, podsetimo, tvrdi da je u napadu dronovima na ruski aerodrom Morozovsk pogodila najmanje šest ratnih aviona i oštetila još osam!

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare