PONOVO STIŽU NEPOGODE, A PRE TOGA VREO DAN! Noć će nam doneti kišu i vetar!

U ponedeljak će Srbija biti obasjana suncem i tropski toplo vreme će obeležiti dan. Jutarnja temperatura će se kretati od 15 do 23°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti između 32°C na severu i zapadu, i čak 36°C na jugu i jugoistoku zemlje. Međutim, ne treba da se opustimo previše jer nam predstoji promena vremena.

Krajem dana u severnim, a tokom večeri i noći i u centralnim i zapadnim predelima Srbije, očekuje se naoblačenje praćeno pljuskovima i grmljavinom. Postojaće uslovi za nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima, što može doneti ozbiljne probleme. Vetar će slabiti tokom dana, ali će krajem dana i tokom noći jačati, skrećući na severozapadni pravac.

U glavnom gradu takođe će biti sunčano i tropski toplo tokom većeg dela dana, ali se očekuje naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom krajem dana i tokom večeri. Jutarnja temperatura će biti 23°C, dok se očekuje maksimalna dnevna temperatura od 33°C.

Svi građani treba da budu pažljivi i da se pripreme za promenljive vremenske uslove u ponedeljak, kako bi se adekvatno zaštitili od mogućih nepogoda.

U Srbiji se večeras, u noći ka utorku, kao i u utorak tokom celog dana ponovo očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Kako navodi RHMZ, u utorak se u većini mesta očekuje između 20 i 40 milimetara, a u delovima zapadne, severne i centralne Srbije i od 40 do 80 mm kiše, lokalno i više, za 24 sata. Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 stepeni Celzijusa u odnosu na ponedeljak.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare