NOVI NAPAD NA PREDSEDNIKA SRBIJE: Bosanski i opozicioni mediji ne mogu da se pomire sa krahom rezolucije o Srebrenici

Bosanski i opozicioni mediji u Srbiji ponovo udruženo napadaju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ne mogu se pomiriti sa neuspehom rezolucije o Srebrenici, pa su koordinisano napali Vučića zbog njegove pobede u UN.

Portal „Klix“ je objavio tekst pod nazivom „Vučić još jednom pokazao zašto mu je Milošević beskrajno verovao kao ministru informisanja“, koji je ubrzo prenet i na portalu „Danas“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio jeda će se stanje na celom Balkanu smiriti kada uzmemo stvari u svoje ruke i kada sami budemo rešavali svoje probleme, bez mešanja stranaca.

– Nama će se smiriti stanje na celom Balkanu i sve će biti drugačije onog sekunda kada mi budemo uzeli stvari u svoje ruke i sami rešavali svoje probleme – rekao je predsednik nedavno u intervjuu za sarajevski list Dnevni avaz.

Tekst o predsedniku Srbije

Predsednik je naglasio da će nam biti bolje kada nam ne bude nikakvog posrednika u razgovorima i kada kažemo: „Ajde da se nađemo gde hoćete – hoćete u Goraždu, hoćete u Banjaluci, hoćete u Nišu, u Grudama ili bilo gde.“

 Hajde da razgovaramo o problemima, ali da budemo sami – rekao je predsednik i ocenio da je problem u tome što nam stranci nikada nisu dali da između sebe razgovaramo.

Problem je u tome, kako kaže, što nama svi ti stranci nikada nisu dali da mi između sebe razgovaramo i zato što je deo bošnjačkog rukovodstva uvek mislio, kako je rekao, „mi imamo na svojoj strani Ameriku, Nemačku i ne znam koga, pa ćemo njih da koristimo kao batinu protiv Srbije i Srba“.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, kaže da on nikada nije govorio o pravnoj prirodi samog akta već da ga zanima zbog čega se to pitanje poteže u ovom trenutku i da li bi takav potez mogao da donese pomirenje u regionu.

– Različite smo argumentacije koristili. Niste mogli kod mene da slušate priču o pravnoj prirodi samog akta. Ja sam postavljao tri pitanja suštinska. Prvo, zašto u ovom trenutku, kome je potrebno i šta donosi ta rezolucija – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare