Belingem pokazivao međunožje i prekršio pravilo, UEFA odmah pokrenula postupak protiv njega!

Džud Belingem se nakon utakmice sa Slovačkom, u osmini finala Evropskog prvenstva, našao pod istragom UEFA i to zbog neprimerene proslave pogotka kojim je Engleska izbegla eliminaciju sa šampionata u Nemačkoj.

Belingem je u 95. minutu atraktivnim pogotkom doneo Engleskoj izjednačenje, da bi nakon toga poneo vrlo nepristojno i proslavio ga tako što se uhvatio za međunožje.


Engleski mediji su u ponedeljak preneli informaciju da bi jedan od najboljih fudbaler planete zbog toga bi mogao da bude i suspendovan, jer je prekršio „osnovno pravilo pristojnog ponašanja.

Engleska je kroz produžetak, golom Harija Kejna, uspela da obezbedi plasman u četvrtfinale, gde ga će se susresti sa reprezentacijom Švajcarske, a sada je otvoreno pitanje hoće li u ovom duelu imati na raspolaganju svog ponajboljeg igrača na turniru.

Iako je Belingem kasnije opisao svoj postupak kao internu šalu s bliskim prijateljima koji su bili na utakmici i rekao da prema Slovačkoj ne oseća ništa osim poštovanja, vezista Real Madrida bi, tvrdi se, mogao biti kažnjen novčano, jednom utakmicom neigranja ili kombinacijom dve navedene sankcije.

Utakmica između Engleske i Švajcarske na programu je u subotu, 6. jula.

Evropsko prvenstvo u u fudbalu 2024. odigrava se u Nemačkoj, i to u 10 gradova. EURO će trajati od 14. juna do 14. jula. Srbija je smeštena u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč Orlovi su odigrali protiv Gordog Albiona, a utakmica Srbija – Engleska igrala se u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna,bio je 1:0 za Ostrvljane. Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igrala se 20. juna u Minhenu, a završena je nerešenim ishodom. Treći meč, Srbija je igrala protiv Danske 25. juna, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu, i taj meč je završen 0:0.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare