IPAK GA SE PRIBOJAVAJU! Uoči starta Vimbldona, ruski teniser otvorio dušu: „Nikada ne znate šta Novak oseća u sebi“!

Čini se da je spreman za najveće izazove na terenima „Sveengleskog kluba“.

Ni povreda kolena, operativni zahvat i period oporavka tokom i nakon ovogodišnjeg Rolan Garosa, nisu ga sprečili da se nađe na Vimbldonu.

Najbolji teniser u istoriji ove igre, Novak Đoković iznenadio je mnoge svojom odlukom da učestvuje na Vimbldonu, i to uprkos nedavnoj operaciji desnog kolena. Iako je već neko vreme u Londonu, gde je trenirao sa Janikom Sinerom i odigrao prijateljski meč protiv Danila Medvedeva u Harlingtonu, mnogi su se pitali da li je zaista spreman za ovaj izazov.

Nakon što je Đoković savladao ruskog tenisera rezultatom 6:3, 6:4, Medvedev je podelio svoje utiske o Novakovom stanju i spremnosti: 

– Meni se čini da je dobro, ali nikad ne znate šta Novak oseća u sebi – istakao je Rus i dodao:

– Na Vimbldonu se igra do pet setova i to nikad nije lako za koleno, tako da ne znam kako će sve to izgledati tokom mečeva. Ali delovalo je da se dobro kreće čak i kad bih ga malo uhvatio spuštenog garda.

Ostaje da se vidi kako će se srpski as nositi sa zahtevima brze travnate podloge i potencijalno dugih mečeva na Vimbldonu.

Novak Đoković je poznat po svojoj posvećenosti tenisu i izuzetnoj spremnosti da se nosi sa teškoćama. Njegova odluka da se takmiči na Vimbldonu, uprkos nedavnoj operaciji i brizi navijača, jasno pokazuje koliko je posvećen svom sportu i koliko želi da ostvari uspeh na ovom turniru.

Ostaje nam da pratimo razvoj događaja na Vimbldonu i da vidimo kako će se Novak Đoković nositi sa izazovima koje donosi ova vrsta takmičenja. S obzirom na njegovu dosadašnju karijeru i sposobnost da se izbori sa teškoćama, nema sumnje da će pružiti svoj maksimum na terenu.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare