PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PETORICE MUŠKARACA! Terali oštećenog da diluje po Austriji na ime NEPOSTOJEĆEG DUGA od 10.000 evra

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih da su u periodu od novembra 2022. godine do 3. februara 2024. godine u Lazarevcu silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da iznude novac od oštećenog I.O.

Optuženi su Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26), Nenad Z. (45) i Ljubiša K. (25) zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo iznuda u pokušaju.

Okrivljeni se nalaze u pritvoru od hapšenja u martu ove godine, a optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Darku V. se zbog nedozvoljenog držanja pištolja marke na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ljubiša K. se zbog neovlašćenog nošenja dve ručne bombe, koje je zakopao u šumi uvijene u džemper, a čije držanje nije dozvoljeno građanima, tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nikoli T. se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija jer je u stanu u kojem je neprijavljeno boravio neovlašćeno držao municiju, 10 bojevih metaka, za čije držanje nije imao dozvolu nadležnog organa.

Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni u periodu od novembra 2022. godine do 3. februara 2024. godine u Lazarevcu silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da prinude oštećenog I.O. da po njihovom nalogu i u njihovoj organizaciji ide u Austriju, u Beč, na određeni vremenski period da se bavi prodajom opojne droge i zarađuje novac koji bi predao okrivljenima na ime nepostojećeg duga prema okrivljenom Nikoli T. u iznosu od 10.000 evra.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare