CENTRALNA DRŽAVNA CEREMONIJA OBELEŽAVANJA VIDOVDANA: Vence kraj Spomenika kosovskim junacima položili Vučević, Gašić i Mojsilović

Centralna državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti kosovskim junacima, povodom obeležavanja velikog praznika – Vidovdana, održana je danas na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu.

Ceremoniji, koju je predvodio predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, ministri u Vladi Srbije, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba i brojni građani. Vence kraj Spomenika kosovskim junacima položili su predsednik Vlade Vučević, ministar Gašić i general Mojsilović.

Tom prilikom, predsednik Vlade Vučević poručio je da se danas obeležava jedan od najvažnijih datuma Srbije i srpskog roda – Vidovdan. – Vidovdan je dan kada se prepliću prošlost, sadašnjost i budućnost. Vidovdan je ugaoni kamen naše kulture i nacionalnog identiteta. Vidovdan je podsetnik na ključne trenutke iskušenja kroz koje smo kao narod prošli u istoriji.

Sudbonosni 28. jun nije samo datum u nekom kalendaru, već momenat koji simbolizuje otpornost, požrtvovanost i ono sve što je dobro u nama. Vidovdan je javna ispovest kolektivnog sećanja, koja opominje i budi, hrabri i bodri, krepi i uči – rekao je predsednik Vlade Vučević i poručio da se na današnji dan sećamo mnogobrojnih mučenika koji su pali za otadžbinu, rod i veru.

Ranije danas, u Gradskoj kući u Kruševcu održana je svečana sednica Vlade Republike Srbije, povodom Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara i 635 godina od Boja na Kosovu.

Sednici su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a predvodio je predsednik Vlade Miloš Vučević. U prepodnevnim časovima, ministar Gašić i general Mojsilović učestvovali su u litiji od crkve Lazarice do Spomenika kosovskim junacima, koju je predvodio arhiepiskop i mitropolit kruševački David.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare