„NE OSTAVLJAJTE UPALJENE KLIME“ Apel načelnika Sektora za vanredne situacije nakon požara na Novom Beogradu: „Mogla se desiti i ljudska nepažnja“

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je da je požar u kafiću „Prajm“ lokalizovan, da nema stradalih, kao i da je intervencija pripadnika sektora za vanredne situacije bila izuzetno brza.

Luka Čaušić iskoristio je priliku da apeluje na građane da vode računa o ponašanju, pogotovo u letnjim tropskim danima, i da ne ostavljaju upaljene klime.

Luka Čaušić iskoristio je priliku da apeluje na građane da vode računa o ponašanju, pogotovo u letnjim tropskim danima, i da ne ostavljaju upaljene klime.

„Naravno, nije to uzrok svih ovih požara, istraga će pokazati, ali preliminarni rezultati ukazuju da se mogla desiti i ljudska nepažnja“, rekao je Čaušić.

Na lice mesta, u kafić „Prajm“, vatrogasna ekipa stigla je za svega četiri minuta, rekao je Čaušić.

Poslednja 24 sata bila su vrlo izazovna za vatrogasne služe, jer je vatra buktila na više lokacija. Požar je izbio u klanici u Boljevcima, u Surčinu na 1.000 kvadrata u objektu filmske opreme i u delu KBC „Dragiša Mišović“.

„Vrlo brzo se sve normalizovalo, tako da to može da nam bude, kada je ovakva situacija u pitanju, zadovoljstvo da vam niko ne strada i da nije povređeni“, navodi Čaušić.

Govoreći o požaru na deponiji u Smederevu, on je rekao da je u pitanju površinski požar koji se specifično gasi, natrpavanjem zemlje.

UDARNA VEST.rs (Blic/RTS)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare