PRVI KUPAČI BAŠ PORANILI! Počela nova sezona na bazenima UFK Lagator

LOZNICA – Tradicionalno, na Dan grada 16. jun, otvorena je nova, 17. kupališna sezona na olimpijskom i dečjem bazenu Ustanove za fizičku kulturu ‘’Lagator’’.

Za sve posetioce je prvog dana kupanja, kao i svih minulih godina, ulaz besplatan dok će od sutra dnevna ulaznica biti 200 dinara, koliko je koštala i prošloga leta.

Da su se neki baš uželeli kupanja potvrda je to što su na kapiji kupališta jutros kupači stigli pre osam sati, kada počinje rad bazena, a u prvim satima poseta je već bila osetna.

Prema rečima upravnika bazena Stefana Mitrića, uslovi za kupanje su idealni, toplo je, nema jakog sunca, a temperatura vode u olimpijskom bazenu je 24 Celzijusova, a dečjem stepen niža.

UFK ‘’Lagator’’ je odlučila da ne menja cene pa sezonska za đake i studente ostaje 3.500, a odrasle 4.500 dinara s tim što je za decu do sedam godina kao i uvek besplatan ulaz. Posetioce je dočekalo deset novih suncobrana i 15 novih ležaljki što sa onima od pre daje ambijent za potpuno uživanje na kupalištu ovoga leta.

Besplatna obuka neplivača koju je prošle sezone ukupno prošlo 200 dece u dve grupe, slično kao i svakoga leta, biće opet organizovana već od 26. juna dok plivači mogu da usavrše stilove plivanja, a ta obuka koštaće ih 1.700 dinara. Inače, od otvaranja kupališta do danas procena je da je ovde zahvaljujući obuci proplivalo oko četiri hiljade dece.

Prošlog leta prodato je nešto više od 32.000 ulaznica, što je bila treća najuspešnija sezona od otvaranja bazena, a na kupalištu kažu da su spremni i za obaranja rekordne 2012. kada je bilo oko 44 hiljade kupača. Sve zavisi hoće li leto biti vrelo ili nestabilno. Inače, ovoga puta na samom otvaranju je bilo brčkanja za razliku od prošle godine kada se na prve kupače čekalo do 19. juna jer je kiša pokvarila otvaranje. Ako se po jutru dan poznaje ovoga leta će se na gradskom kupalištu tražiti mesto više.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/T.Ilić)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare