SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA U BEOGRADU! Kiša tutnji, munje sevaju – A OVDE JE MOGUĆ I GRAD!

Danas će vreme u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo svežije. Pre podne na severu, a do kraja dana i u zapadnim i centralnim krajevima, biće nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno može doći do veće količine padavina za kratko vreme, a ponegde je moguća i pojava grada.

Meteorološki sistem Hailz Srbija upozorio je da se nevreme razvilo 15ak kilometara zapadno od centra Beograda,a sada se to isto nevreme preselilo u centar grada, nastavljajući ka istoku. Takođe, nevremena se razvijaju i zapadno od Loznice, zapadno od Valjeva i kod Srebrenice.

Danas će se nevreme pružati preko centralnog pojasa Srbije, od Bosne i Hercegovine na zapadu, do Rumunije i Bugarske na istoku. Trasa današnjih najjačih oluja će biti između dve linije: severne – Šabac-Beograd-Požarevac-Donji Milanovac i južne – Priboj-Ivanjica-Kruševac-Knjaževac.

Očekuje se da će nevreme pogoditi sledeće okruge: Mačvanski, Grad Beograd, Kolubarski, sever Zlatiborskog, sever Moravičkog, sever Raškog, Šumadijski, Pomoravski, Braničevski, Borski, Zaječarski.

RHMZ je upozorio na grmljavinske nepogode, najavljujući pojavu grmlјavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme. Takođe, Hailz Srbija je istakao da se nevremena mogu razviti u Bosni i Hercegovini već u toku pre podneva i uputiti se prema istoku sa tendencijom jačanja.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare