NOVI POMAK U ISTRAZI UBISTVA DANKE ILIĆ?! Novi svedoci dali izjavu u tužilaštvu, a evo šta je trebalo da OTKRIJU

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva nova svedoka u istrazi bistva Danke Ilić (2) iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP „Vodovod“ iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Kako se saznaje, u pitanju je svedok Goran Pavić, direktor JKP „Vodovod“ iz Bora, koji je, podsetimo, dao ostavku nakon hapšenja Dragaijevića i Jankovića.

Pored njega saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je Janković ranije često pozajmljivao autombil.

Na koja pitanja je odgovarao bivši direktor „Vodovoda“

– Sada već bivši direktopr borskog „Vodovoda“ dao je izjavu vezanu za putne naloge od 26. marta kada jeDanka Ilić nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana, kada su se vratili, ko ih je od kolega video, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna šta su pričali sa kolegama. Takođe, pitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili slušbeno vozilo i narednih dana, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo – kaže naš izvor i dodaje da je drugi svedok Jankovićev prijatelj odgovarao na pitanja u vezi sa automobilom.

– Pitali su Jankovćevog prijatelja da li je Jankoviću pozajmljivao automobil u periodu od 26. marta do 4. aprila kada je Jankovič uhapšen, ne bi li se eventualno došlo do saznanje da li je Janković možda tim autom premestio telo – kaže izvor i dodaje:

– Tužilaštvo će upoređivati izjave svedoka sa izjavama osumnjičenih i drugih svedoka, a ako dođe do određenih poklapanja, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, kada je reč o otkriću lokacije gde je premešteno telo Danke Ilić.

Ubistvo Danke Ilić

Podsetimo, Srđan Janković iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom polju službenim automobilom JKP „Vodovod“, čiji su radnici, udarili devojčicu Danku koja je izašla na put.

– Kako je Dragijević potom priznao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, on je izašao iz kola i stavio devojčicu u zadnji deo. Nastavili su, kako je rekao da voze, a onda se devojčica, koja je posle udarca kolima bila unesvesti, probudila, pa ju je Dragijević, po sopstvenom priznanju, zadavio – podseća izvor i dodaje da je Dragijević rekao da su telo bacili na deponiju u Banjskom polju, ali da je telo 28. marta premešteno na drugo mesto. Osumnjičeni ne žele da kažu gde je telo premešteno, tako da ono do danas nije pronađeno – podseća izvor.

Inače, vršeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih za Dankino ubistvo, a posle tačno 20 dana provedenih u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, nedavno su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru stigli i rezultati veštaka.

– Psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića je završeno, a zaključak veštaka je da su obojica uračunljivi. Stručnjaci koji su prethodno sa njima obavili niz razgovora i testova U Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu utvrdili su da oni ne pate od duševnih bolesti ili nekih drugih poremećaja i da su sposobni da razumeju težinu svojih dela i njihov značaj – objašnjava nam izvor.

UDARNA VEST.rs (blic/Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare