Šapić: Grocka dobija multifunkcionalnu sportsku halu i ozbiljan sportski kompleks sa terenima i bazenom

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na izgradnjisportsko-rekreativnog kompleksa u Grockoj i najavio da bi hala trebalo da bude završena na jesen, a da bicelokupan kompleks sa bazenima i sportskim terenima trebalo da gotov za dve godine.

Šapić je rekao da je cilj ovog projekta da se u opštini Grocka napravi ozbiljan sportski kompleks koji će moći da zadovolji potrebe čitave Grocke, pre svega mladih ljudi koji se bave sportom, saopštio je Sekretarijat za informisanje Beograda.

Dodao je da je u planu da se na prostoru iz hale naprave sportski tereni i bazen, koje će finansirati grad, iako su Privremeni organ i finansiranje usporili ostvarenje tog cilja, te da se nada da će posle izbora 2. juna grad dobiti stvarnu upravu.

Najvažnije je to da će Grocka dobiti reprezentativnu, multifunkcionalnu sportsku gde će se održavati različite sportske manifestacije i koja će imati sertifikate FIBA-e, pa će tu moći da se organizuju i međunarodna takmičenja“, rekao je Šapić.

Dodao je da se nada da će hala biti otvorena na jesen, kada će projekat za izgradnju bazena i sportskog terena biti uveliko gotov, a da će čitav kompleks biti završen za dve godine.

„Siguran sam da ćemo za godinu-dve, kada hala već uveliko bude u upotrebi, moći da se pohvalimo sportskim kapacitetima koje će koristiti, pre svega, mladi iz Grocke, ali i svi drugi koji ovde budu dolazili“, rekao je Šapić.

Dodao je da će u novoj hali građanima biti obezbeđeni besplatni termini za treniranje različitih sportova.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare