MASAKR U GAZI: Na desetine poginulih i ranjenih u napadu izraelskih snaga na Džabaliju i Rafu

Izraelske trupe i tenkovi ušli su danas u severne delove Pojasa Gaze koje su zaobilazili više od sedam meseci, ubivši i ranivši desetine Palestinaca, izjavili su medicinski zvaničnici i stanovnici.

Izraelske snage su, takođe, zauzele deo terena u Rafi, južnom gradu pored egipatske granice koji je prepun raseljenih ljudi, preneo je Rojters.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage nastavile da deluju u oblastima širom Pojasa Gaze, uključujući Džabaliju i Rafu, izvodeći ono što je IDF nazvala „preciznim operacijima protiv terorista i infrastrukture“.

„IAF (vazduhoplovstvo) nastavlja da deluje u Pojasu Gaze i pogodilo je preko 70 terorističkih ciljeva tokom proteklog dana, uključujući skladišta oružja, lokacije vojne infrastrukture, teroriste koji su predstavljali pretnju trupama IDF i vojne komplekse“, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Najmanje 35.386 Palestinaca je poginulo u izraelskim napadima od 7. oktobra 2023, prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, dok humanitarne agencije upozoravaju na rasprostranjenu glad i ozbiljnu nestašicu goriva i medicinskih zaliha u enklavi.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Rojters/Preneo: P. P.)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare