ZA PRVI MAJ LETO, A ONDA POTPUNI PREOKRET! Detaljna prognoza za praznike – OD OVOG DATUMA SE SVE MENJA!

Puno sunca, stabilizacija vremena i lepo vreme očekuje nas u narednom periodu, najavio je Ivan Ristić, direktor „Wheather 2“. 

– Od nedelje 28. aprila pa nadalje očekuju nas letnje temperature, više od 25 stepeni. Vraćamo kratke rukave, a rashlađivaće nas povremeni jugoistočni vetar – kazao je Ristić za Republiku.

Vreme za Prvi maj

Praznik rada u našoj zemlji obeležava se neradno i veliki broj sugrađana odlučiće se za roštiljanje u prirodi. 

– Za Prvi maj, posle svežeg jutra, toplo sa puno sunca i malo oblaka, sa pojačanim jugoistočnim vetrom u Pomoravlju i Podunavlju poznatijem kao košava – kaže Ristić. 

On dodaje i da nas za praznik rada čekaju visoke temperature, i to od 25 do 29 stepni Celzijusove skale.

Već drugog dana praznika vreme se menja i biće uslova za kišu.

– Nestabilan period sa smenom sunca i oblaka koji može doneti obilne kiše praćene pljuskovima i grmljavinom biće od četvrtka 2. maja, odnosno drugog dana praznika. – 

Vreme za Uskrs

Kako su praznici ove godine „pali“ jedan za drugim, mnogi će ovaj period mini odmora iskoristiti za putovanja i odmor. Ipak, vreme im neće ići na ruku.

– Od četvrtka 2. maja počinje nestabilan period. Biće sve više oblaka koji mogu doneti lokalne kiše praćene grmljavinom i pljuskovima i pojačanim vetrom. Najhviša dnevna temperatura kako se budemo približavali kraju nedelje i Uskrsu biće u postepenom padu i kretaće se u granicama normale za početak maja, između 20 i 25 stepeni. Jugoistočni vetar će oslabiti i prestati, a počeće da duva slab i umeren zapadni. 

– Za Uskrs promenljivo oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i kišom praćeni grmljavinama i pojačanim vetrom. Jutro će biti sveže, sa minimalnim temperaturama 10-15 stepeni, dok će se najviša dnevna kretati od 20 do 25 stepeni. 

Promenljivo vreme nastavlja se i nakon praznika, a stabilizacija, po rečima Ristića, očekuje se sredinom maja.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare