JOKIĆ POSLAO LEBRONA NA ODMOR! Denver posle DRAME srušio Lejkerse i izborio plasman u polufinale Zapada! BRUTALAN DABL-DABL SRBINA

Košarkaš Denver Nagetsa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije, pošto su u prvoj rundi plej-ofa sa 4:1 u seriji eliminisali Los Anđeles Lejkerse.

Posle izuzetno dramatične završnice Nagetsi su savladali Lejkerse rezultatom 108:106. Koš odluke postigao je Džamal Marej na tri sekunde pre zvuka sirene.

Srpski as Nikola Jokić odigrao je još jednu spektakularnu partiju u ovoj seriji. Jedna asistencija nedostajala je maestralnom Somborcu da zabeleži novi tripl-dabl protiv slavne franšize. Utakmicu je završio sa 25 poena, 20 skokova i 9 asistencija. Ruku na srce, imao je i sedam izgubljenih lopti, ali to svakako ne umanjuje njegov imresivan učinak.

Denver je posle prve četvrtine imao +4 (28:24), međutim, u nastavku su Lejkersi zaigrali znatno bolje. Kontrolisali su skok, iskoristili greške rivala i posle serije 12:0 stigli do najveće prednosti 41:34. Uspeli su malo da se konsoliduju u finišu prvog poluvremena Nagetsi, u poslednjim sekundama Gordon je pogodio važnu troju, pa Denver na pauzu odlazi sa -3 (50:53).

Lejkersi su bili bolji i na startu treće četvrtine. Posle trojke Hačimure i zakucavanja Lebrona otišli su na +8 (50:58). Slabo je funkcionisao napad Denvera, što su Lejkersi maksimalno iskoristili. Posle trojke Lebrona stigli su i do najveće prednosti na ovom meču 67:58.

Probudio se Jokić i preuzeo odgovornost. Pogodio je trojku, vezao pet poena, kasnije sjajno asistirao za Portera koji je takođe bio precizan za tri, a onda sjajno položio posle kontre i doneo preokret svom timu (72:71). Preuzeli su kontrolu u tim momentima, zaigrali znatno bolje u napadu i uspeli da sačuvaju minimalnu prednost na kraju treće deonice 81:79.

Uskoro opširnije….

UDARNA VEST.rs (Kurir sport/J.M.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare