SNAŽNO NEVREME POGODILO HRVATSKU! Split izbombardovan ledenicama, olujni oblak visine 7 KM zavio celu Dalmaciju u MRKLI MRAK! 

Temperatura vazduha na Dinari ponovo se spustila na nulu, praćena novim snežnim padavinama

U ranim jutarnjim satima Hrvatsku je zahvatilo nevreme praćeno jakim gradom. U Splitu i okolini palo je više od pet centimetara krupnog grada, što je izazvalo zabrinutost među stanovnicima.

Prema informacijama sa portala Dalmacijadanas.hr,olujni oblak koji je dosezao visinu od čak sedam kilometara, premeštao se preko Splita, prvo zahvativši zapad poluostrva, a zatim se postepeno premeštao ka istoku.

Ova neobična pojava dodatno je uznemirila ljude koji su se našli usred ovog prirodnog spektakla.

Nakon što je Split pogodila oluja, snažno nevreme je nastavilo ka Žrnovnici, gde je u samo 30 minuta palo više od 20 litara padavina po metru kvadratnom, uz manje kiše, ali više grada.

Zbog ovako ekstremnih vremenskih uslova, očekuju se značajne štete u poljoprivredi, a nanosi ledenica u pojedinim delovima premašili su visinu od 20 centimetara.

Dinarski kraj takođe nije izbegao neuobičajene vremenske pojave, budući da se temperatura vazduha na Dinari ponovo spustila na nulu, praćena novim snežnim padavinama u višim predelima.

Ova promena vremena dodatno je naglasila ekstremnu prirodu meteoroloških prilika koje su zadesile Hrvatsku.

Uz sve ove neobične pojave, stanovnici su se suočili sa izazovima koje donosi takvo vreme, a nadležne službe su već na terenu kako bi procenile štetu i pružile pomoć ugroženim područjima, prenosi Tanjug.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare