KOSTA STREPI OD JEDNOG DATUMA: „Nijednog trenutka ne žali ubijene…monstrum ima samo monstruozne misli“ 

Lekari, medicinske sestre i policija koja ga čuvaq uvideli su da se dečak ubica ovih dana ponaša drugačije.

Kosta Kecmanović, dečak ubica koji je pre skoro godinu danu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ koju je pohađao, ubio devetoro učenika i školskog čuvara, šokirao je više puta zaposlene u Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu gde je u toku njegova psihijatrijska opservacija. Njegovo ponašanje je promenljivo i u skladu sa raspoloženjem. Ovih dana Kosta pokazuje uznemirenost zbog dana koji slede. Njega posebno dotiče razmišljanje o 3. maju danu kada je napravio masakr, ali što najviše šokira je da on o tom danu ne misli kao danu najuveće tuge i danu kada je pomahnitao i realizovao svoj bolesni plan. 

– Kosta o trećem maju, danu u kojem je u crno zavio Beograd i Srbiju, a večnom tugom obojio čitave živote porodica 10 svojih žrtava, misli kao o danu koji mu je promenio život onako kako on nije hteo. On nijednog trena ne žali ubijene, već sebe. On je prema svojoj zamisli trebalo da bude na slobodi i da nastavi život kakav je ranije imao. Očigledno je želeo da pokaže da on može da radi šta hoće čak i da ubije jer je maloletan i neće  da odgovara za to, ali ga je u realnosti sačekala druga situacija. Kao opasan po okolinu i sebe Kosta je hospitalizovan–  ispričao je izvor Republike i Srpskog telegrafa upoznat sa dešavanjima na klinici na kojoj Kecmanović boravi.

 Kako smo ranije pisali, Kosta Kecmanović je imao posebne prohteve kada su pitanju „praznični dani“, hrana, pa čak i predmeti za razonodu i zabavu.

O masakru za nezapamćen zločin u režiji maloletnika i godinu dana kasnije neprestano bruji svet.

Podsetimo, učenik sedmog razreda, star 13 godina, došao je kobnog jutra u školu kasneći na prvi čas. Pucao je iz pištolja svog oca u tri devojčice na holu škole i školskog čuvara ubivši ih na mestu. U svom razredu je potom ubio  šestoro vršnjaka, petoro ranio kao i nastavnicu istorije. Otac dečaka, do tog momenta ugledni doktor- uhapšen je istog dana zbog neobezbeđivanja oružja. Protiv njega se vodi krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu , gde se istovremeno sudi i majci dečaka, uspešnom genetičaru jer su njeni otisci nađeni na municiji. 

UDARNA VEST.rs (republika)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare