U VOZILU MUŠKARCA (72) PRONAĐENO 335 PAKLICA CIGARETA BEZ AKCIZNIH MARKICA! Podignut optužni predlog, a evo kolika mu kazna preti!

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv G.R. (72) zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 20. septembra prošle godine u Novom Beogradu izvršio dva krivična dela Nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

I to na taj način što je u septembru suprotno propisima koji regulišu oporezivanje akcizama neovlašćeno držao proizvode koji se u skladu sa zakonom smatraju akciznim proizvodima te je u svom vozilu držao ukupno 335 paklica cigareta bez akciznih markica, koje su prilikom redovne kontrole pronašla ovlašćena službena lica PS Novi Beograd.

Istim optužnim predlogom, istom optuženom, stavljeno na teret da je isto krivično delo na isti način i na istom mestu izvršio i dana 28. oktobra prošle godine, tako što je držao ukupno 29 paklica cigareta bez akciznih markica.

S obzirom na činjenicu da je reč o licu koje je ranije više puta osuđivano a zbog izvršenja istovrsnih krivičnih dela Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu, okrivljenog, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare