BIKOVIĆ POKISAO KAO MIŠ USRED MOSKVE: Srpski glumac ponovo u Rusiji kod Mihalkova, ali sada drugim povodom (FOTO) 

Miloš Biković bio je glavna zvezda otvaranja 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Glumac je na crveni tepih izašao po jakoj kiši, a u glavnom gradu Rusije se bori za nagradu s ostvarenjem „Bauk“ reditelja Gorana Radovanovića.

Film donosi pred publiku priču o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe. Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, ali i Miloš Biković, koji je gost festivala.

– Prvi put sam bio gost festivala 2011. godine sa filmom „Montevideo, bog te video“ i tada smo osvojili nagradu „Simpatija publike“. Kao da je to bio neki znak da će u godinama koje dolaze ta ista publika (ili možda sada već neka druga) mnogostruko da nagradi pažnjom i ljubavlju moj trud i da ćemo razviti odnos, poseban odnos na relaciji glumac-publika. To što ovih dana predstavljam film „Bauk“ (prvi put kao producent) već samo po sebi je dobar znak i velika čast – zapazio je Biković.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare