DETALJI SUKOBA IZRAELSKE VOJSKE I MILITANATA NA ZAPADNOJ OBALI: Ubijeno više od 12 ljudi 

Vozač palestinske hitne pomoći ubijen dok je išao da pokupi ranjenike stradale u napadu nasilnih jevrejskih doseljenika, a još barem dvanaest Palestinaca ubijeno je u odvojenom incidentu na okupiranoj Zapadnoj obali, objavile su palestinske vlasti. Do incidenata je došlo u jeku rasplamsalog nasilja na Zapadnoj obali i nastavku ratovanja u Gazi.

Ubijeni militanti

Palestinsko ministarstvo zdravstva reklo je da je 50-godišnji vozač stradao od izraelske paljbe blizu sela Al-Sawiya, južno od grada Nablusa, na putu prema mestu gde je trebao pokupiti ranjenike nakon napada na selo.

U odvojenom incidentu u području Nur Shamsa, blizu palestinskog grada Tulkarma, zdravstvene vlasti rekle su da je barem dvanaest Palestinaca, od kojih su dvojica identifikovana kao naoružani muškarac i 16-godišnji dečak, ubijena u raciji izraelskih snaga.

Određeni broj militanata je ubijen ili uhapšen, saopštila je izraelska vojska, a barem četiri vojnika su ranjena u razmeni vatre.

Izraelska vojska sprovodi racije

U Gazi, Izraelci su gađali južni grad Rafu u koji se sklonilo više od milion Palestinaca, kao i Al-Nuseirat u centralnoj Gazi u kojem je uništeno barem pet kuća. Na severu su gađali područje Al-Džabalije, izvestile su zdravstvene vlasti i mediji enklave.

Izraelska vojska rekla je da njihovi vojnici obavljaju racije u centralnoj Gazi i da su se blisko sukobili s palestinskim borcima.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Index.hr)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare