POKUŠAO DA POKRADE MUŠKARCA, PA NASRNUO NA NJEGA MAČETOM: Podignuta optužnica protiv nasilnika sa Novog Beograda! 

Oštećeni je pokušao da mu se otrgne nakon čega je optuženi, iza leđa izvukao opasno oruđe-mačetu i njom udario oštećenog u predelu glave, zadajući mu laku telesnu povredu.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradupodiglo je optužnicu dana 19.04.2024. godine protiv F. A. (21) zbog postojanja opravdane sumnje da je pokušao da izvrši krivično delo Razbojništvo.

Naime, on je dana 19.10.2022. godine u Novom Beogradu upotrebom sile pokušao da oduzme tuđu pokretnu stvar, te je prišao oštećenom, uhvatio ga rukom za džep jakne i zahtevao od njega da mu preda telefon i novčanik, što je oštećeni odbio.

Oštećeni je pokušao da mu se otrgne nakon čega je optuženi, iza leđa izvukao opasno oruđe-mačetu i njom udario oštećenog u predelu glave, zadajući mu laku telesnu povredu.

Uprkos povredi, oštećeni je izašao iz zgrade i počeo da beži, a za njim je krenuo i optuženi koji je oštećenog gađao mačetom pogodivši ga u leđa, ali kako nije uspeo da ga sustigne, krivično delo je ostalo u pokušaju.

Odredbom člana 208 stav 1 Krivičnog zakonika propisano je da će se učinilac krivičnog dela Razbojništvo kazniti kaznom zatvora od dve do 10 godina, dok je odrebom člana 30 Krivičnog zakonika propisano da će se učinilac za pokušaj kazniti kaznom propisanom za to krivično delo.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare