Brnabić održala sastanak sa ministrom inostranih poslova Republike Surinam 

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje Republike Surinam Albertom Ramčandom Ramdinom, saopštio je Kabinet predsednika Narodne skupštine

Na početku sastanka pohvaljena je dosadašnja saradnja između Srbije i Surinama a posebno je istaknut značaj uzajamnih odnosa u oblastima diplomatije i ekonomije. Sagovornici su, kaže se u saopštenju, istakli značaj unapređenje saradnje u različitim oblastima, uključujući poljoprivredu, bezbednost hrane i vode, ITK sektor i povezivanje poslovnih zajednica.

Ministar Ramdin izrazio je interes za jačanje saradnje u navedenim oblastima, posebno u oblasti ekonomije, i izrazio spremnost za buduće korake u tom smeru.

Predsednica Brnabić je izrazila zahvalnost zbog pružene podrške tokom kandidature Srbije za organizaciju Međunarodne svetske izložbe EXPO2027 u Beogradu i pozvala surinamske predstavnike da učestvuju u promociji kulture i bogatstva svoje zemlje tokom trajanja te izložbe.

Ministar inostranih poslova Republike Surinam čestitao je predsednici Brnabić na nedavnom imenovanju i poželeo joj mnogo uspeha u budućem radu.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare