Nevreme koje stiže u Srbiju upravo trese Hrvatsku: Vetar obara drveće, upaljen crveni meteoalarm, a ovo je najnovija najava našeg RHMZ

Najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku, sledeća je Srbija.

U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar, a na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil, prenosi Dnevnik.hr. Kako su za hrvatski portal 24sata rekli zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

Najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku s područja Slovenije, a radarski snimci pokazuju i kako će zahvatiti Srbiju. Veliku promenu vremena prati i snažan pad temperature, pa je tako na severu Hrvatske već 20-ak Celzijusa hladnije nego juče u isto vreme.

Crveni meteoalarm u Hrvatskoj zbog vetra

AccuWeather javlja da su naleti vetra u Zagrebu trenutno 46 kilometara na sat, a DHMZ je upozorio na jače oluje s grmljavinom.

„U našim krajevima sve jače će uticati izražena termobarička dolina sa severozapada s kojom će u utorak poslepodne po visini naglo stići osetno hladniji vazduh, npr. na 1,5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C. Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklon sa središtem na severu Italije, čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premeštati tokom utorka i srede. Stoga će druga polovina aprila početi uz promjenljivo, nestabilno i osetno hladnije vreme, posebno sredinom ove nedelje“, objavio je Državni hidrometeorološki zavod i upalio meteoalarm za celu Hrvatsku.

UDARNA VEST.rs (Nova)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare