OGLASIO SE MINISTAR: Moraju da budu svesni da postaju saučesnici u velikom zločinu…

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović je izjavio da je poslao pismo svim ministrima trgovine zemalja Evropske unije, Velike Britanije, SAD i CEFTA u kome po treći put za godinu dana upozorava sve da je i dalje na snazi zabrana trgovinom srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije.

Tomislav Momirović
foto: Printscreen/RTS

Ministar je istakao da „svi oni koji tolerišu ovakve postupke tzv kosovskih vlasti, kao što je zabrana upotrebe dinara na teritoriji Kosova i Metohije, moraju da budu svesni da postaju saučesnici u velikom zločinu prema srpskom narodu, u namernom izazivanju humanitarne krize, jer srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji zavisi od osnovnih prehrambenih proizvoda koji se dostavljaju iz centralne Srbije.

Prema rečima Momirovića, ovaj vid neviđenog ekonomskog pritiska potpuno odudara od svih evropskih standarda slobodnog protoka ljudi i roba.

– Potpuno je protivno osnovnim principima Evropske unije i više je nego očigledno da je posle toliko vremena jedini cilj zastrašivanje i proterivanje srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije – zaključio je ministar Momirović.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare