MAKEDONCI PRODAVALI FALŠ SATOVE PO CRNOJ GORI, OJADILI PODGORIČANE: Policija ih sustigla, a evo šta su sve našli kod njih!

Pripadnici Odeljenja bezbednosti Podgorica su sa kolegama iz Bara uhapsili tri državljanina Severne Makedonije koji se sumnjiče za prevaru.

Sumnja se da su V.D., F.D. i D.S. ovo krivično delo izvršili na način što su u više navrata prilazili građanima starije starosne dobi na ulici, na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, i dovodili ih u zabludu.

Oni su ljudima prodavali satove za znatno veće novčane iznose u odnosu na stvarnu vrednost , uz uveravanje da je reč o skupocenim komadima.

Tako su, primera radi, u Podgorici jednoj osobi prodali sat manje vrednosti za iznos od čak 1.500 evra, a što su ponovili u više navrata u nekoliko gradova u Crnoj Gori.

Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koriste ova lica na teritoriji opštine Bar i tom prilikom je pronađeno 3.370 evra, razni satovi, nakit, kao i garderoba koju su koristili. Od njih je oduzeto i vozilo marke „mercedes“.

Oni su identifikovani, locirani i lišeni slobode, a „policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti koje mogu ukazati na sumnju da su V.D., F.D. i D.S. ove nedozvoljene radnje sprovodili i u odnosu na još oštećenih lica“, navodi se u saopštenju.

Policija poziva građane koji sumnjaju da su u poslednjem periodu prevareni na ovaj način da se jave najbližoj policijskoj stanici i prijave događaj.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Rina

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare