„BIRAJ U KOJU NOGU ĆEŠ DA TI PUCAM, A KOJU RUKU DA TI RAZBIJEM TUČKOM ZA MESO“: Zemunac osuđen na 7 godina zbog ucene i pretnji!

Treći osnovni sud u Beogradu je Presudom prihvatio Sporazum o priznanju krivičnog dela koji je Treći osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo sa N.J. (30), te je okrivljenog oglasio krivim zbog izvršenja krivičnog dela Iznuda, Ucena u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osudio ga na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina!

Okrivljeni je navedena krivična dela činio u periodu od 11. do 25. januara ove godine u Zemunu na taj način što je došao u posed telefona oštećenog te je sa istog prebacio određene fotografije i snimke i od oštećenog tražio 350 evra kako bi mu vratio telefon koji je oštećeni prethodno zaboravio u jednom od lokala u Zemunu.

– On mu je zatim tražio 150.000 dinara na ime navodnog duga, a upućivao mu je pretnje da ukoliko ne uradi šta mu je rekao može da bira nogu u koju će mu pucati i ruku koju će mu razbiti tučkom za meso te je pokazivao oštećenom ručnu bombu modela M93 kategorije A, koja je minsko eksplozivno sredstvo čije držanje nije dozvoljeno građanima i govorio mu da će ako ne radi kako mu kaže izvaditi osigurač i dati mu bombu da drži – navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva i dodaje:

– Oštećeni se jako uplašio pa je nakon toga iz straha postupao po instrukcijama okrivljenog, pa je tako zaključio ugovor sa jednim mobilnim operaterom na osnovu koga je dobio mobilni telefon čija je vrednost 45.600 dinara, koji je odmah predao supruzi okrivljenog, te mu je predao i svoju bankovnu karticu sa pin kodom te je supruga okrivljenog sa bankomata podigla 44.000 dinara sa bankovnog računa a zatim ga je pozivao telefonom i zahtevao da mu novac u iznosu od 150.000 dinara isplati kako ne bi slike na kojima se vidi kako konzumira marihuanu poslao ljudima iz okruženja oštećenog.

Okrivljeni N.J. je zahtevao od oštećenog da pred notarom potpiše određena dokumenta iz kojih bi sve moglo utvrđivati da je dužan određeni novčani iznos okrivljenom, nakon čega je okrivljeni putem mejla prosledio snimak i slike na kojima se vidi kako oštećeni konzumira marihuanu licu koje je blisko oštećenom, te je putem Instagrama komunicirao sa sestrom oštećenog zahtevajući da isto prenese bratu da mu se javi.

– Zatim je i preko mreže „WhatsApp“ stupio u kontakt sa oštećenim te mu je poslao sliku njegove sestre sa obnaženim grudima, stavljajući u izgled da će i tu sliku proslediti bliskim licima, nakon čega je zahtevao da oštećeni podigne kredit kako bi mu dao novac što je oštećen i odbio te mu je rekao da će mu dati iznos od 50.000 dinara nešto mu je okrivljeni rekao da treba da mu da četiri puta po 50.000 dinara kako bi izmirio navodni dug prema njemu.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare