Jelena tomašević, Goca Tržan, Vanna, Extra Nena i mnogi drugi se takmiče na „Beogradskom proleću“

Direktor mts Dvorane Igor Stanković istakao je značaj održavanja obnovljenog Festivala treću godinu za redom

Iovogodišnji konkurs za „Beogradsko proleće 2024“ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, pa je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 26.februara do 15. marta, prijavljeno čak 323 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.

Od danas su poznata i imena 19 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala u „trci“ za prestižnu titulu festivala u organizaciji mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naksi radija.

Listu umetnika koji će nastupiti 20. aprila sceni mts Dvorane čine sledeća imena:

JELENA TOMAŠEVIĆ / KOMPOZICIJA „ VERUJ MI DA VERUJEM“;

GOCA TRŽAN– KOMPOZICIJA „ PELIN“;

EXTRA NENA– KOMPOZICIJA „ PRIČA O MENI“;

VANNA – KOMPOZICIJA„RAZLOG“

MILAN BUJAKOVIĆ–KOMPOZICIJA „BEZBRIŽNO“;

REGINA – KOMPOZICIJA„ NIJE ME STRAH“

TAMARA ŽIVKOVIĆ– KOMPOZICIJA„DA LI SMEŠ“

MARIJA MIRKOVIĆ – KOMPOZICIJA “ PREZIME“

JASNA GOSPIĆ– KOMPOZICIJA „SAMO NOĆ DA POBIJEDIM“

MIKA MUMINOVIĆ– KOMPOZICIJA „MOTIV“

DANIJEL ALIBABIĆ – KOMPOZICIJA „SLOMI“

ANA PETAN– KOMPOZICIJA „ BALADA ZA ANĐELA“

NEMANJA RADOŠEVIĆ– KOMPOZICIJA „TRAG U VREMENU“

DULE LUŠIN – KOMPOZICIJA „ BOŽE DAJ MI KRILA“

FILARI– KOMPOZCIJA „ NEBO“

ĐOLE BOEM– KOMPOZCIJA „ZA TVOJU LJUBAV“

BOJAN MAROVIĆ– KOMPOZICIJA „ DOBRO JE SVE“

SLOBA BAJIĆ – KOMPOZICIJA „ VRATI ME U SRCE“

PETAR VAGNER FANTOM – KOMPOZICIJA „JOŠ TE SANJAM“

Podsetimo, muzičari će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a publika će svojim dodeliti PRVU DRUGU I TREĆU NAGRADU FESTIVALA.

Saopštavajući imena takmičara, ali i propozicije festivala, medijima su se obratili: direktor mts Dvorane Igor Stanković, umetnički direktor Festivala Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija i Ivan Ilić muzički urednik Festivala.

Direktor mts Dvorane Igor Stanković istakao je značaj održavanja obnovljenog Festivala treću godinu za redom: „Pokušavamo da iz godine u godinu podižemo standarde festivala, te je prošle godine, drugu godinu od obnavljanja, festival veoma uspešno završen. Cilj festivala je prvenstveno afirmacija muzičkih vrednosti, na jedan potpuno drugačiji način i ono što donosi Beogradsko proleće se ni na jednom festivalu u današnje vreme ne može videti“, rekao je Stanković.

Maja Rakovic je istakla da je ove godine selektovano 19 kompozicija, zbog veoma velikog interesovanja autora i izvođača: “ Posebno sam ponosna sto je Naxi deo Beogradskog Proleća, jer ja muziku živim i ovakav festival je idealan, jer donosi novu muziku radiju, pa možemo uživati u novim pesmama. Neka živi Beogradsko proleće“, istakla je Rakovic na početku konferencije, dodajući da je za ovaj festival vezuju nostalgična sećanja, jer je kao mala, kako kaže „živela s ovim festivalom“ : „Sa svojim roditeljima sam dolazila i uživala u pesmama. Velika mi je čast što imam mogućnost da svoj ukus ispoljim i što mi je dodeljena prilika da i ove godine kao umetnički direktor festivala. Nije bilo lako, od toliko divnih pesama, da se napravi uži izbor, pa smo dane i sate proveli slušajući svaku pažljivo. Zaista moram da pohvalim sve učesnike festivala i da istaknem da su svi kvalitetni i vredni. Ovo je tradicija koja mora da se neguje i čuva i u budućnosti.“, istakla je Rakovic.

Ivan Ilić, koji se ove godine obreo u ulozi muzičkog urednika Festivala, poručio je : “ Prethodna godina je bila veoma uspešna sa izuzetno kvalitetnim pesmama autora i imali smo fantastične izvedbe. Mislim da ćemo ove godine sve to i prevazići. Odrastao sam na Beogradskom proleću, slušao pesme, koje su rasle sa mnom koliko i ja sa njima. Ova godina je posebna po tome što se pojavljuju izvođači koje dugo nismo imali prilike da čujemo, jer inače kod nas skoro da nema festivala ovakovog tipa, odnosno zabavne i pop muzike“, kaže Ilić.

Vremeplovom unazad, tačno 63 godine ranije – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje mts Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare