SPREMITE SE ZA STRAHOVITE UDARE VETRA! U ovim delovima će duvati i do 100 kilometara na čas! 

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja.

Sredinom ove sedmice, Srbija će biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana, što će rezultirati veoma izraženim gradijentom vazdušnog pritiska i vetrovitim vremenom u našem području.

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja, pa će doći i do priliva osetno toplije vazdušne mase.

U Srbiji će današnji umeren do jak severozapadni vetar koji će donositi i prohladno vremem oslabiti do kraja dana.

Utorak će doneti pojačanje jugoistočnog vetra, koji će biti jak u košavskom području i na planinama veoma jak, dok će na jugu Banata biti sa olujnim udarima.

Najvetrovitije će biti u sredu, prema prognozi Đorđa Đurića. Veoma jak jugoistočni vetar duvaće širom Srbije. Očekuju se olujni udari košave u Pomoravlju, Podunavlju, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, širom Vojvodine i na planinama, dok se na jugu Banata očekuju udari od 100 km/h.

U četvrtak će vetar biti malo slabiji, ali i dalje veoma jak, posebno na planinama, u Vojvodini i na zapadu Srbije, te će biti u skretanju na jugozapadni. Do kraja dana vetar će postepeno oslabiti.

Sa dolaskom prolaznog naoblačenja, četvrtak će doneti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Snažno južno strujanje doneće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, što će rezultirati prljavim padavinama.

U petak i tokom vikenda, južno strujanje će se nastaviti, ali će vetar biti slab. Očekuje se sunčano vreme, skoro letnje, sa temperaturama preko 25°C, javlja Telegraf.

UDRANA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare