Dačić: Tokom Pogroma na KiM učinjena su najgora zlodela nedužnom narodu i sveštenstvu

On je dodao da godišnjica pogroma Srba ostaje duboko urezana u našu kolektivnu svest kao podsećanje na patnje i gubitke

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je večeras Komemorativnoj akademiji povodom obeležavanja Dana sećanja na Pogrom na Kosovu i Metohiji i naveo da su 17. i 18. marta 2004. godine činjena najgora zlodela nad nedužnim narodom i sveštenstvom.

– Danas se sećamo tragičnog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, koji su albanski ekstremisti izvršili 2004. godine. Prošlo je 20 godina od ovog drugog velikog pogroma Srba posle 1999. godine, kada su Srbi bili izloženi stravičnom nasilju i progonstvu. 17. i 18. marta 2004. godine činjena su najgora zlodela nad nedužnim narodom i sveštenstvom, izgubljeni su nevini životi – ubijeno je 16 Srba, na stotine je povredjeno, a oko 4.000 njih je proterano, gorele su naše svetinje, srušene su naše crkve i manastiri – uništeno je više od 1.000 kuća, crkava i manastira pred naletom albanske pošasti – napisao je Dačić na Instagramu.

On je dodao da godišnjica pogroma Srba ostaje duboko urezana u našu kolektivnu svest kao podsećanje na patnje i gubitke koje su pretrpeli naši sunarodnici.

– Dok odajemo počast žrtvama, poručujemo da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami. Uvek ćemo nalaziti načine da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohiji! To je naša obaveza! – zaključio je ministar.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare