VUČIĆ SA MARKUSOM ZEDEROM: Predsednik odlikuje predsednika Vlade Bavarske (FOTO) 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Palati Srbija predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera.

12:43 – Predsednik odlikovao Markusa Zedera. 

11.30 – Počeo tet-a-tet razgovor

Prema programu posete, u 11:30 počeo je tet-a-tet razgovor, nakon kojeg je predviđen plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske, kojima će oni biti na čelu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Palati Srbija u radnu posetu predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera.

Vučić i Zeder su najpre u 11:30 imali tet-a-tet razgovor, nakon kojeg je usledio plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske, kojima će oni biti na čelu.

Za 12.35 najavljena je ceremonija uručenja Ordena Republike Srbije na lenti predsedniku Vlade Bavarske. 

tr

VAŽNOST POSETE ZEDERA

Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Srbije i Bavarske. Bavarska, kao jedna od najbogatijih i najrazvijenijih saveznih država u Nemačkoj, predstavlja značajnog ekonomskog partnera za Srbiju. Očekuje se da će tokom sastanka biti razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti privrede, ali i kulture, obrazovanja i nauke.

Zeder: Srbija je ključna država za stabilnost ZB i važan partner Bavarske

Predsednik Vlade Bavarske Markus Zeder zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiču na dočeku koji mu je priređen na aerdromu u Beogradu i poručio da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu, a za Bavarsku važan i stabilan partner. „Srbija je ključna država kada je reč o stabilnosti Zapadnog Balkana. Ta zemlja je kapija ka Istoku i za Bavarsku stabilan i važan partner“, napisao je Zeder na svom nalogu X po dolasku u Beograd. On je izrazio zahvalnost što ga je Vučić dočekao uz sve počasti na aerodromu u Beogradu. Kako je objavljeno prethodno na Instagram profilu „buducnostsrbijeav“, predsednik Vučić je istakao da mu je velika čast da ugosti jednog od najuticajnijih ljudi Bavarske i cele Nemačke.

Tokom tet-a-tet razgovora, predsednik Vučić i predsednik Vlade Bavarske Markusa Zedera će imati priliku da razmotre ključna pitanja od značaja za bilateralne odnose između dveju država. Ovaj format razgovora omogućava direktnu i otvorenu razmenu mišljenja, što može doprineti bržem rešavanju eventualnih pitanja i unapređenju saradnje.

Nakon tet-a-tet razgovora, predviđen je plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske. Ovaj sastanak će omogućiti širu diskusiju o temama od zajedničkog interesa, kao i identifikaciju konkretnih koraka ka jačanju saradnje u različitim oblastima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče posle razgovora sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Francuske Brisom Rokfejom da su odnosi dve zemlje dostigli izuzetan nivo, a da je strateško partnerstvo sa Francuskom od izuzetnog značaja.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare