SRBIJA PREDLOŽILA SEDAM VAŽNIH STVARI, ZEDER PRIHVATIO ODMAH: Predsednik Vučić otkrio novosti o saradnji sa Bavarskom 

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Prilikom obraćanja javnosti, predsednik je izjavio da je Zederu prihvatio sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

– Razgovarali smo o važnim pitanjima, daljem unapređenju i intenziviranju odnosa sa Bavarskom. Predložila je naša strana sedam važnih stvari, deo je odmah prihvaćen. Ekonomske saradnje, saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine… Zamolio sam da nam pomogne u svim vidovima saradnje sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu koji je krov Evrope po uspesima, rezultatima. Predložio sam svaku vrstu saradnje, rekao da smo spremni to i da platimo – kazao je predsednik Vučić.

Drugi pišu

– Bavarsko državno ministarstvo za ekonomiju upravlja u 30 država sveta, zamolio sam da jedno takvo bude otvoreno i u Beogradu. Svaka vrsta saradnje u IT sektoru je dobrodošla. Cenimo načine na kojima se ministar Bavarske obraća Srbiji i njenim građanima, to je čovek koji poznaje istoriju. Pokazuje poštovanje i u nama vidi partnere i prijatelje. Veliko hvala na poseti i osećajte se kao kod kuće – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs(novosti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare