UŽIVO! ZVEZDA – PARTIZAN: Ovo je čekala cela Srbija – VEČITI DERBI za prvo mesto na tabeli! SPEKTAKL NA MARAKANI!

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan u 172. večitom derbiju u okviru 24. kola Superlige Srbije, a meč počinje u 17 časova.

Uživo, 

Crvena zvezda – Partizan: 17 sati

Uoči meča:

– Policija blokirala Autokomandu!

Meč pored tradicionalnog rivalstva ima i veliki takmičarski značaj jer je u pitanju direktna borba za prvo mesto na tabeli,

Partizan je trenutno prvi sa 59 bodova, jednim više od drugoplasirane Zvezde.

Nakon regularnog dela od 30. kola sledi plej-of a ekipa koja je bude lider na tabeli imaće domaćinstvo u narednom derbiju, što meču daje još veći značaj.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević oprezan je pred veliki duel.

– Derbi, kao derbi. Pozitivno je da će biti pun stadion, očekujemo dobru utakmicu i lepo navijanje, mada se često dešava da ne bude kvalitetna igra, ali se nadamo da neće biti tako sada. Nismo se ništa posebno spremali u odnosu na druge utakmice, mnogo je teže pripremati ostale mečeve nego sam derbi. Meč kao meč nosi tri boda i ništa više, ali postoji i taj prestiž. Imali smo kadrovskih problema, u ovom trenutku ne mogu ništa da vam kažem, znaće se tek posle treninga na koga ćemo moći da računamo.

Šta će odlučiti utakmicu?

– Derbi kao derbu često odluče nijanse. U ovom trenutku ne znam šta će odlučiti, ali često jedna lopta, detalj, minuti praznog hoda… Mogu da odluče derbi. Obično su to tvrde i čvrste utakmice, jake. Sigurno da se Partizan poput nas spremao, videćemo šta će biti. Nemoguće je odrediti koji detalj će odlučiti.

Sa druge strane Igor Duljaj veruje u svoj tim.

– Ne verujem da je ova utakmica presudna, ona donosi kao i svaka druga utakmica tri boda. U opticaju ima još 42 boda, svaka utakmica je bitna kao i sutrašnja, ona je specifična sama po sebi, u gradu vlada veliko interesaovanje za ovu utakmicu, ali ne verujem da je presudna.

Ističe trener Parnog valjka da je atmosfera u svlačionici odlična.

 Atmosfera u ekipi je odlična, osam ili devet meseci smo na prvom mestu, to nas gura napred i to nas drži zajedno, a isto tako i mi pokušavamo da se pomažemo međusobno i da kao što sam već rekao, da se držimo zajedno, da idemo iz utakmice u utakmicu i da ostvarimo naš cilj koji je trenutno veoma daleko. Što se tiče novajlija, pokušali smo da im objasnimo značaj ove utakmice i atmosfera koja će ih dočekati na stadionu Crvene zvezde, tako da… Mislim da su svi igrači maksimalno spremni i koncentrisani za sutrašnju utakmicu.

Utakmica na stadionu “ Rajko Mitić“ počinje u 17 časova.


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare