POPADALI S NEBA KAO DA SU IGRAČKE: Rusi usred noći uništili ukrajinske dronove 

Prema informacijama loklanih vlasti, u ovim napadima nije bilo povređenih, niti materijalne štete

Ruska vojska je tokom noći uništila pet ukrajinskih dronova iznad Brjanske i Tulske oblasti i presrela jedan dron iznad Kurske oblasti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad teritorije Kurske oblasti, tri bespilotne letelice su uništene nad teritorijom regiona Brjansk i dva drona iznad Tulske oblasti, precizira se u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema informacijama loklanih vlasti, u ovim napadima nije bilo povređenih, niti materijalne štete.

Kina i Rusija stvorile su novu paradigmu odnosa velikih zemalja. koja se u potpunosti razlikuje od zastarelog hladnoratovskog pristupa, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

On je na konferenciji za novinare, na marginama zasedanja Svekineskog narodnog kongresa, rekao da Kina i Rusija teže trajnom dobrosusedstvu i prijateljstvu i nastoje da prodube svoju sveobuhvatnu stratešku koordinaciju, prenosi agencija Sinhua.

Ruski prirodni gas pokreće mnoga kineska domaćinstva, a automobili kineske proizvodnje voze ruskim putevima, u potpunosti pokazujući snagu i široke perspektive kinesko-ruske obostrano korisne saradnje, istakao je Vang.

On je govorio o odnosima Pekinga i Evropske unije i naglasio da je prošle godine obeležena 20. godišnjica uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i EU, a da su razmena i dijalozi između dve strane na svim nivoima ponovo pokrenuti u potpunosti.

Vang je govorio i o odnosima Pekinga i Vašingtona i rekao da SAD i dalje imaju pogrešnu percepciju Kine i tek treba da ispune svoja obecanja, uprkos određenom napretku od sastanka predsednika Džozefa Bajdena i Si Đinpinga prošlog novembra, prenosi Rojters.

On je poručio da se odnosi između dve zemlje mogu razvijati samo ako obe strane poštuju i priznaju svoje razlike.

„Moramo da istaknemo da Sjedinjene Države nastavljaju da imaju pogrešnu percepciju Kine i da nisu ispunile obecanja koja su dala“, rekao je Vang.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare