U JEDNOM DANU UBIJENE ČETIRI ŽENE I JEDNA DEVOJČICA Niz zločina potresao Austriju: Tri žrtve izbodene, majka i ćerka (13) zadavljene

Austrijske vlasti pokrenule su istragu ubistva četiri žene i trinaestogodišnje đevojčice u Beču u jednom danu, uključujući tri koji su ubijene nožem u bordelu.

Tela tri mlade žene nađene su sa ubodnim ranama od noža u bordelu u kvartu Brigitenau, nakon što je očevidac obavestio policiju.

Dvadesetsedmogodišnji muškarac uhapšen je sinoć nedaleko od mesta zločina, noseći nož u ruci, saopštila je danas policija.

Nije poznat motiv ubistva

Policija ispituje osumnjičenog kako bi se saznao motiv zločina, javila je agencija APA.

Istog dana još jedno dvostruko ubistvo

U odvojenom slučaju, žena i njena trinaestogodišnja ćerka juče su pronađene mrtve u stanu u Beču.

One su najverovatnije zadavljene, a veruje se da je otac glavni osumnjičeni.

Austrijsko udruženje autonomnih skloništa za žene zabeležilo je 26 femicida prošle godine, a debata je sve raširenija u zemlji i širom Evrope o ubistvima žena i devojaka, koja su često počinili partneri ili bivši partneri.

Austrijska Vlada je obećala da će se obračunati s nasiljem, obećavajući nekoliko mera, uključujući povećanje sredstava za organizacije koje pomažu žrtvama nasilja.

Nevladine organizacije, međutim, kažu da Vlada ne čini dovoljno da zaustavi ubistva.

Između 2010. i 2020. u Austriji je ubijeno 319 žena, a počinioci su uglavnom njihovi partneri ili bivši partneri. Samo u 2019. godini ubijene su 43 žene.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare