MEDVEDEV O NOVIM ANTIRUSKIM SANKCIJAMA: Zapad nam je neprijatelj, osvetimo im se! 

Nove sankcije Zapada nisu usmerene samo protiv vlasti ili biznisa, već i protiv celokupnog stanovništva Rusije, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući ograničenja koja su SAD i Evropska unija uvele na godišnjicu početka Specijalne vojne operacije.

„Navikli smo na njihova beskrajna ograničenja i naučili da živimo sa njima. Ali ono na šta danas želim da skrenem pažnju je da te zabrane više nisu usmerene protiv vlasti ili biznisa u zemlji, kako naš neprijatelj voli da priča. One su usvojene protiv celokupnog stanovništva Rusije“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Kao primer, naveo je zabranu platnog sistema „Mir“ i ograničenja delatnosti kompanija koje se bave stambenom izgradnjom u zemlji.

„Razlog je jasan – što je gore za građane Rusije, to je bolje za zapadni svet. Samo treba da se setimo toga i da im se osvetimo gde god je to moguće. Oni su naši neprijatelji. U ratu je kao u ratu“, zaključio je Medvedev.

Savet Evropske unije odobrio je produženje sankcija Rusiji koje su posledica sukoba u Ukrajini do 24. februara 2025, objavio je zvanični list EU.

„Odluka (o produženju restriktivnih mera) važiće do 24. februara 2025. godine“, navedeno je na sajtu Unije, kao i to da mera stupa na snagu pošto je objavljena.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/RT/Preneo: P. P.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare