Dubaiju ugovor na sedam godina, ali prvo mora u Evrokup: Samo dva od 13 klubova protiv ulaska Emiraćana u Evroligu

Dubai u Evroligi? Da ili ne? Za ponedeljak je zakazan sastanak 13 klubova, deoničara Evrolige, pa će se na sastanku glasati o mogućnosti ulaska Dubaija u najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje.

Kako piše španski Ensetando, Dubai bi trebalo da dobije ugovor na sedam godina. Ovo je vidljiv scenario, jer bi i 13 deoničara od samog Dubaija imali ekonomsku korist.

Španci ističu da bi ovakav ugovor značilo i povećanje finansijskih fodnova samog takmičenja, a svakako bi donelo i nove sponzore iz Dubaija.

Još jednu stvar ističe španski Ensetando, franšiza iz Dubaija ne bi počela direktnim učešćem u Evroligi, kao što se misli, već bi Dubai prvo zaigrao u Evrokupu sa ciljem da se nakon toga, u šest preostalih sezona ugovora, priključi Evroligi.

Kako je od ranije poznato, od 13 klubova deoničara Evrolige, samo Olimpijakos i Makabi se javno protive priključivanju Dubaija elitnom evropskom takmičenju, dok devet ostalih klubova navodno podržava ovu ideju.

Inače, u martu bi i ABA liga trebalo da glasa o prijemu Dubaija pod svoje okrilje, a kako se navodi, Dubai bi svoje mečeve mogao da igra u Beogradu.

UDARNA VEST.rs (sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare