SRPSKI PLJAČKAŠ BANAKA UHAPŠEN POSLE 20 GODINA BEKSTVA! Radosav u Francuskoj oteo milione, pa živeo u Srbiji, evo kako je „pao“

Srpski državljanin Radosav Maštrapović uhapšen je prošle godine na hrvatskom aerodromu posle 20 godina provedenih u bekstvu zbog pljačke banke u francuskoj i pronevere milionske svote novca u toj zemlji! On je, kako saznajemo, uhapšen krajem prošle godine, a sve vreme dok se skrivao živeo je u Srbiji!

– Radosav je osumnjičen da je bio logističar koji stoji iza pljački banaka 2004. godine, u Pontaku i Paviju, a nakon bekstva je započeo je novi život u Srbiji. Uhapšen je krajem 2023. godine i sada se nalazi u francuskom zatvoru iz kojeg želi da bude pušten – navode francuski mediji.

Maštrapović je u vreme pljačke imao 44, a sada 64 godine.

Naime, 3. septembra i 9. novembra 2004. godine izvršena su dva razbojništva u „Pontack“ štedionici, u Bearnu. Tokom prve, šef agencije je kundakom pištolja udaren u glavu, a 26. novembra na meti je bio „Credit Agricole“ iz Pavie, u Gersu. Ukupno je navodno ukradeno 145.000 evra.

Pronevere

– Krajem 2004. godine uhapšeno je pet muškaraca, među kojima i Radosav Maštrapović – navode mediji iz Francuske.

Kako saznajemo, ovo ipak nije jedino delo sa kojim je povezan Srbin, te se sumnjičio i da je stotinama falsifikovanih čekova uspeo da proneveri skoro 1,5 miliona evra na štetu brojnih francuskih bankarskih ustanova.

– Ovaj čovek srpske nacionalnosti osumnjičen je da je nekoliko meseci bio glavni logističar krađa čekovnih knjižica iz poštanskih sandučića pojedinaca, ali i firmi koje se nalaze na Gornjim Pirinejima i Atlantskim Pirinejima – navodi se i dodaje:

– Tokom policijskog pritvora jedan od uhapšenih za ovo delo priznao je da je delovao u ime Maštrapovića.

Takođe je precizirao da je unovčio tri ukradena čeka u ukupnom iznosu od 130.000 funti.

Pobegao je u Srbiju

Maštrapović je, kako navode mediji, nakon bekstva i dalje koristio telefonske govornice u Srbiji, a u njegovoj kući je otkrivena kompjuterska oprema koja se koristila za falsifikovanje čekova.

Sumnja se da je on bežao u Srbiju i vraćao se, ali je 20 godina nakon pljačke uhapšen.

UDARNA VEST.rs (kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare