Duljaj pred Ivanjicu: Goh nije sto posto spreman! Glavobolja zbog „bonusa“ (VIDEO)

Trener fudbalera Partizana, Igor Duljaj (44), izneo očekivanja pred nastavak prvenstva i sutrašnje gostovanje protiv Javora (14.00, Arena premijum 1).

Crno-beli u prolećni deo sezone ulaze kao lideri na tabeli Superlige, sa bodom više u odnosu na Crvenu zvezdu.

Prvi ispit nakon zimske pauze „parni valjak“ će imati u Ivanjici, a šef stručnog štaba svestan je da posao neće biti nimalo lak. Ekipa koju sa klupe vodi bivši selektor Srbije, Radovan Ćurčić, ume da bude neugodna na svom terenu, a u Humskoj je jesenas pružila jak otpor (3:1).

– Srećan sam što smo u prilici da se opet sportski borimo za bodove, raduje me nastavak prvenstva. Bez obzira na loše terene na Kipru, pripreme su prošle odličo, igrači su bili maksimalno fokusirani, prezadovoljan sam kako su radili i kako su se ponašali. Teško je reći da je neki tim već na startu u formi u kojoj bi želeo da bude. Igramo protiv tima koji nam je u Beogradu zadao mnogo problema, a po nekom pravilu uvek su bivši igrači Partizana posebno bili kobni po nas. Kako prvenstvo bude odmicali dobićemo odgovor da li će naša ekipa da raste, kako igrački, tako i psihički. Bolje se sada poznajemo, ali vreme će dati konačan odgovor – počeo je Duljaj, pa nastavio:

 Ovaj meč može mnogo da nam donese i odnese. Otvara se drugi deo sezone i jasno je koliko je rezultatski bitno da ostvarimo cilj. Prva utakmica uvek je i najteža. Meni je bitno kako ćemo mi da izgledamo. Idemo u grad naše legende Vladice Kovačevića, verujem da ćemo imati i veliku podršku naših navijača, koja nam je neophodna. Sa te strane ne brinem. Znam da se i domaćin potrudio da uslovi budu što bolji, da nisu trenirali na glavnom terenu. Vreme nas je poslužilo i Javor čini sve da podloga bude u dobrom stanju, na čemu im se zahvaljujem, jer je to pravo sportsko razmišljanje – dodao je Duljaj.

Mladi stručnjak ne krije da mu najveći problem i dalje pravi izbor „bonusa“ posle odlaska Mihajla Ilića u Bolonju.

– Ako poredimo pripreme u Sloveniji i ove sada, velika je razlika. Svi igrači su došli na vreme, bili smo zajedno. Imali smo projekat da Nikola Miličić bude „bonus“ umesto  Ilića i to je jedini problem, što se tiče postavke tima i izbora. Imamo odlične ofanzivne igrače, doveli smo pojačanja na tim mestima poput Goha. Imam sastav u glavi, ali problem je što kada budem menjao „bonusa“ moraću da pravim dvostruke izmene zbog pozicija. Malo nas to remeti, ali pokušaćemo da rešimo– objasnio je Duljaj.

Kada je reč o stanju u igračkom kadru, sitnih problema ima, ali trenera raduje i sazrevanje mladih momaka, poput Sameda Baždara. 

– Filipović je bio bolestan, Stevanović takođe, Severina se požalio na bol u kolenu… Imam samo dve dileme, videćemo kako se osećaju momci nakon današnjeg treninga. Baždar je jedan od igrača koji je odlično odradio pripremni period. Imali smo razgovor, rekao mi je da su mu misli bistrije, da zna šta želi i da je posvećen samo Partizanu. Mi smo tu svakome da pomognemo, mislim na stručni štab. Imao sam neku drugačiju sliku, kada je reč o ofanzivnom delu, ali sada smo primorani da tu kombinujemo. To nije nikakav alibi, izborićemo se – naglasio je Duljaj.

Ono što je sigurno, za organizaciju igre biće zadužen tandem Bibars Natho i Gajas Zahid.

– Videla se njihova izuzetna konekcija na pripremama, odlično se razumeju i ne sumnjam da će individualnim kvalitetima pomoći timu da bude još bolji. Fudbal je živa igra i sve zavisi od protivnika. Naš cilj je da osvojimo tri boda, ali nigde nam neće biti lako – podvukao je Duljaj

On se osvrnuo i na situaciju sa najskupljim pojačanjem ove zime Jung Džun Gohom, kao i na prevazilaženje jezičke barijere.

– Teško da će Goh u ovom momentu biti starter, zavisiće i od „bonusa“. Pričao sam s njim, rekao mi je da nije još sto posto spreman. I on će kroz utakmice da ulazi u ritam, kao i ostali koji su nešto kasnije došli. Videćemo kakva će mu minutaža biti. On je izuzetno inteligentan momak, fudbalskim jezikom razgovaramo i tu problema neće biti – poručio je Duljaj.

Na kraju, navijači očekuju da crno-beli u najmanju ruku nastave sa istim partijama kao jesenas, a snovi o tituli su i dalje tu.

– Navijači očekuju mnogo, to svi znamo. Partizan je veliki klub, tako moramo i da se ponašamo. Ne smemo ništa da obećavamo, osim toga da ćemo dati maksimum, sve od sebe, da se na sportski način borimo na terenu za naše ciljeve. Titula, Liga šampiona, to ne postoji…Nas zanima samo svaka naredna utakmica i to tražim od svih u klubu – zaključio je Duljaj.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare