NOVA PROVOKACIJA KURTIJEVIH JURIŠNIKA: Postavljaju tablu „Republike Kosovo“, a ćirilicu je „ODNEO VETAR“ 

Na zgradi opštine Zubin Potok danas su radnici uz asistenciju tzv. Kosovske policije postavili tablu „Republika Kosovo“.

Ranije je na tom mestu bila tabla sa ćiriličnim natpisom, a ona je polomljena u avgustu prošle godine. Tada je gradonačelnik Izmir Zećiri tvrdio da je ćirilični natpis na zgradi opštine oborio vetar, i da će se čim se steknu uslovi natpis biti popravljen.

Zećiri je u izjavi za TV Kljan Kosova odbacio navode da je neko namerno uklonio natpis opštine koji je bio na ćiriličnom pismu.

Slova je oborio vetar, ne stoji tvrdnja da ih je policija uklonila. Kada se steknu uslovi, natpis će biti popravljen“, kazao je on.

S druge strane, predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović izjavio je da je policija polomila tablu na opštinskoj zgradi koja je bila na ćiriličnom pismu i istakao da je to još jedna poruka Srbima da ih prištinske vlasti ne žele na Kosovu.

„U vreme vikenda ne protestujemo ispred opštine, tu smo petkom do 15 sati i dolazimo u ponedeljak ujutru. Tokom vikenda kosovska policija je polomila tablu sa natpisom na ćiriličnom pismu na ulazu u zgradu opštine Zubin Potok. Tabla je polomljena, iščupana sa zida, a nalazila se par metara iznad ulaza“, rekao nam je tada Vulović.

Ovo nije bio jedini incident otkako je Kosovska policija zauzela opštinsku zgradu u Zubinom Potoku. Kosovo onlajn je 24. decembra ekskluzivno objavio da je i kancelarija Unmika bila obijena nakon ulaska pripadnika tzv. Kosovske policije, a iz kancelarije su bili ukradeni kancelarijski nameštaj, frižider i drugi predmeti.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Kosovo Online/Preneo: Đ. M.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare