TORTA SA PLAZMOM ZA 20 MINUTA: Dva savršena spoja koja SVI vole, ukus koji se pamti!

Recepti sa mlevenim keksom su mnogobrojni, ali retko koji je ovako autentičan, a ukus se pamti dugo, dugo. Torta od plazme priprema se veoma brzo, računajući da je za jedan fil potrebno oko sat vremena u frižideru da se stegne. Ako danas imate goste, samo dva sata ranije spremite ovu poslasticu i svi će uživati u kremastoj torti sa plazmom.

U nastavku pogledajte kako da spremite plazma tortu u nekoliko jednostavnih koraka.

Sastojci:

Priprema:

U činiju stavite margarin sobne temperature i šećer u prahu (100 grama), a onda sve to umutite mikserom. Potom dodajte mlevenu plazmu (300 grama) i mleko (200 mililitara), mutite mikserom. Nakon mućenja smesa treba da bude glatka i ujednačena. Dodatno je špatulom zagladite i sjedinite.

Spremite kalup 30×20 centimetara. Dobijen fil stavite na dno i zagladite špatulom. Ostavite u frižideru da se stegne.

U posudi pomešajte 100 grama šećera u prahu i 200 mililitara hladnog mleka, a onda mutite mikserom. Potom dodajte slatku pavlaku i ponovo mutite, a onda zgladite špatulom. Dodajte 300 grama mlevene plazme. Nakon sat vremena u frižideru, izvadite koru i stavite preko ovaj fil od plazme. Zagladite, a na vrh stavite umućenu slatku pavlaku ili šlag po izboru. Dekorišite malim plazmama ili mlevenim keksom.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare