MEDICINSKI RADNICI U PRIŠTINI PUŠTENI! Kurtijeva policija upala u ambulantu koju koriste Srbi i sve odveli!

U međuvremenu je na ulaznim vratima objekta zalepljeno obaveštenje tzv. Zdravstvenog inspektorata o privremenoj obustavi delatnosti.

Radnici i medicinsko osoblje koji su u sredu odvedeni u policijsku stanicu, nakon upada takozvane kosovske policije u objekat koji Srbi u Prištini koriste kao ambulantu, posle višesatnog zadržavanja, pušteni su nešto posle ponoći, javlja dopisnik Tanjuga.

U međuvremenu je na ulaznim vratima objekta zalepljeno obaveštenje tzv. Zdravstvenog inspektorata o privremenoj obustavi delatnosti.

Pripadnici tzv. kosovske policije upali su u sredu u jedinu ambulantu u Prištini koju koriste Srbi, a osoblje odveli u policijsku stanicu.

Osnovno tužilaštvo u Prištini i kosovska policija naveli su u zajedničkom saopštenju da je pretres ambulante izveden jer se u njoj, kako tvrde, pružaju „ilegalne medicinske usluge“, preneli su prištinski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je u saopštenju na Fejsbuku da pretreseni objekat pripada nevladinoj organizaciji „Centar za mir i toleranciju Prištine“, kao i da je policija obaveštena o navodnoj sumnjivoj delatnosti te NVO koja se nalazi u aneksu policijske stanice.

Podsećamo, suprug uhapšene doktorke, Dragan Mirić, izrazio je juče zabrinutost zbog hapšenja njegove supruge i njenih kolega. On je istakao da već skoro 12 časova čekaju ispred policijske stanice, bez ikakvih informacija o njihovom statusu. Posebno ih plaši nedostatak kontakta sa uhapšenima, kao i izjava Ministra unutrašnjih poslova Dželjal Svećla da su „ugrozili bezbednost Kosova“.

– Reći ću da skoro celi dan i evo uveliko i noć prolazi, dreždimo ispred policijske stanice u Prištini čekajući da dobijemo bilo kakav odgovor ili informaciju zašto i zbog čega su odvedeni u policijsku stanicu i zašto nama članovima porodica ne daju bilo kakvu informaciju – rekao je on za Telegraf. 

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare