Sudije priznale greške na štetu Partizana u derbiju

Košarkaši Partizana poraženi su od Crvene zvezde sa 88:86 u 18. kolu ABA lige, a sudije su imale težak zadatak na tom meču. 

Crveno-beli su osam kola pre kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja lideri sa učinkom 16-2, a tri pobede manje imaju crno-beli i Budućnost.

Derbi u Areni trajao je dva i po sata, a sudije su bili Saša Pukl, Uroš Obrknežević i Josip Radojković.

Naravno, jedna od glavnih tema posle odigranog derbija su sporne sudijske odluke.

Kako saznaje Nova.rs, arbitar Josip Radojković je još u Areni posle utakmice priznao Željku Obradoviću i Partizanu grešku kada nije priznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđenje tehničke greške Janisu Sferopulosu.

Ta situacija dogodila se kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice, kada je Naneli u kontri postigao trojku, ali je sudija malo pre toga prekinuo igru zbog tehničke greške Sferopulosu.

Od ove sezone pravilo Evrolige, pa tako i ABA lige, kaže da arbitri ne smeju da prekidaju kontranapad tako što će dosuditi tehničku grešku, već moraju da sačekaju epilog i tek onda reaguju. Ovo pravilo ima i jedinstven naziv „Ataman rule“ jer je aktuelni trener Panatinaikosa bio poznat po ispadima baš u trenucima kada je protivnički tim bio u kontranapadu.

Još dve greške su navodno priznate na štetu Partizana. Jedna od njih je peti prekršaj Pi Džej Doužera u trećoj deonici, dok je druga nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 pre kraja meča pri rezultatu 81:73.

Kako saznaje Nova.rs, Partizan će tražiti i sudijsku ekspertizu, ali to nije ništa neuobičajeno, pogotovo za ovako burne derbije.

Iz ABA lige se po ovom pitanju nisu oglašavali za sada.

UDARNA VEST.rs (Nova)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare