Kamila Valijeva zvanično suspendovana, Rusiji oduzeto zlato sa Zimskih olimpijskih igara!

Gotova je saga sa ruskom klizačicom Kamilom Valijevom. Zvanična odluka nakon saslušanja koje je ponovo pokrenuto u septembru je da je ona bila dopingovana tokom takmičenja u Pekingu, što automatski znači da je Rusiji oduzeto zlato u timskoj konkurenciji!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani je saoštio u ponedeljak da je žalba Svetske antidoping agencije (WADA) usvojena te Valijeva neće moći da se takmiči na međunarodnoj sceni do 25. dece,bra 2025. godine.

Pošto je ona bila i u timu Rusije koji se okitio najsjajnijim odličjem. To znači da je selekcija SAD osvojila zlato, Japan srebro, Kanada bronzu. Međunarodni olimpijski komitet je do okončanja proces odlučio da ne dodeljuje medalje, što će sada konačno biti učinjeno.

Valijeva, koja je tada imala 15 godina, bila je pozitivna na zabranjenu supstancu koja poboljašva rad srca u dece,bru 2021. godine, ali joj je bilo dozvoljeno da se takmiči. U pojedinačnoj konkurenciji nije došla do medalje iako je bila favorit.

Podsetimo, tim advokata je istakao da je do zabranjene supstance došla preko leka koji je koristio njen deda. Pravni tim ima pravo žalbe Vrhovnom sudu Švajcarske.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare