POSLEDNJA EPIZODA RASPADA Jerković objavio SNIMAK SVAĐE sa Nestorovićevim pokretom i poručio: Uverite se sami ko je PRODAO VOLJU BIRAČA

Raskol liste „Mi, glas iz naroda“ poprimio je sve elemente latinoameričke sapunice pošto glavni akteri svakog dana emituju novu epizodu. Aleksandar Jerković, nosilac ove liste za Beograd, oglasio se jutros na Tik-Toku i objavio snimak nastao prilikom predaje potpisa za decembarske izbore koji je, kako tvrdi, dokaz kada je, na koji način i čijom krivicom došlo do raspada koalicije. Jerković je na kraju poručio da nema nikakav problem da se izađe na nove izbore.

Snimak svog upada u staru zgradu Narodne skupštine prilikom predaje republičke liste „Mi“ objavio je Jerković na svom Tik-Tok profilu uz pompeznu najavu.

– Pošto „Mi, glas iz naroda“ optužuje pokret generala Delića za postizbornu prostituciju pogledajte ovaj snimak i sami se uverite kada, na koji način i zbog koga je došlo do raspada koalicije – poručio je Jerković.

Jerković snimao „incident“ prilikom predaje republičke liste

Na snimku se uz potpis „problemi su krenuli pre predavanja liste“ vidi Jerković na vratima stare zgrade Narodne skupštine kako poziva svoje saradnike sa kutijama u kojima su bili prikupljeni potpisi za beogradske izbore da uđu u objekat uz poruku „idemo, ljudi, ajde“.


Jerković je potom prišao Branimiru Nestoroviću, lideru pokreta „Mi“, izljubio ga i čestitao na predaji republičke i liste za Beograd da bi mu jedna članica pokreta rekla da beogradsku listu ne predaju, što je Jerkovića iznenadilo.

– Kako ne predajemo, zašto ne predajemo – pitao je Jerković dok mu je članica odgovorila „zato što si upropastio“.

Jerković je nastavio sa pitanjima: „Kako sam upropastio?“

Zatim se čuo glas: „E nećemo sad o tome“.

„Prvi provokator“

Jerković je teatralno začuđen pred kamerama tražio odgovor kako je upropastio predaju liste za beogradske izbore.

– Ajdemo, ljudi, da predamo za Beograd pa šta ćemo sa ovih 3.500 ljudi – nastavio je „nevešto“ sa pitanjima Jerković.

Jerković napravio "incident" pred kamerama prilikom predaje republičke liste "Mi"
FOTO: TIKTOK / SCREENSHOT


Jerković napravio „incident“ pred kamerama prilikom predaje republičke liste „Mi“

Jerković napravio „incident“ pred kamerama prilikom predaje republičke liste „Mi“

Nastao je opšti žamor nakon kojeg se Jerković obratio kameri: 

– Zašto nećemo? Građani Srbije, čuli ste da nećemo. Ovde se nešto ozbiljno dešava.

Na to se iz pokreta „Mi“ začulo: „Dobili smo prvog provokatora“.

Jerković se na sve to pravio nevin:

– Zašto, ali došli smo da predamo zajedno – poručio je Jerković na kraju objavljenog snimka iz stare zgrade Narodne skupštine.

„Nemam nikakav problem da se izađe i na nove izbore“

Jerković je na Tik-Toku, snimajući se u Moskvi, poručio:

– Sada kada ste se uverili ko je hteo da proda volju naroda, ko je hteo da izigra poverenje birača i ljudi koji su davali potpise za njihovu kandidaturu, nemam nikakav problem da se izađe i na nove izbore – zaključio je Jerković.

Snimak – odgovor na Pavićevu ispovest

Ovo je, zapravo, bio njegov odgovor na izjave Aleksandra Pavića, jednog od osnivača „Mi, glas iz naroda“, koji je prvi otkrio da je sukob sa Jerkovićem počeo mnogo pre izbora, a kulminirao prilikom predaje potpisa za listu za parlamentarne izboreTada su čak, zbog Jerkovićevog insistiranja da bude osmi kandidat za narodnog poslanika, u ovom pokretu odlučili da nemaju listu za Beograd.

Ipak, kako je ispričao Pavić, „Jerković je upao u staru zgradu Narodne skupštine“ prilikom predaje potpisa za listu za parlamentarne izbore i uživo pred kamerama „napravio incident kada je pitao kada će biti predati potpisi za Beograd“. 

Pavić je dodao da mu je kasnije Jerković u prostorijama „Mi“ priznao da je „pukao“ i da će „pokušati da radi najbolje što može“ zbog čega su, ipak, na kraju odlučili da predaju listu i za Beograd na kojoj je Jerković bio nosilac.

Pavić je otkrio i šta je sve tom prilikom Jerković zahtevao.

  • Nove sastanke radi razgovora o svom daljem angažmanu u „Mi – Glas iz naroda“, a ne u sklopu sopstvenog pokreta.
  • Otvoreno je priznao da želi da bude profesionalni političar, što nas je samo dodatno uverilo da nismo na istim talasnim dužinama.
  • Tražio je garancije da ćemo ga, na eventualno ponovljenim izborima, ponovo kandidovati za gradonačelnika ili, minimum, za gradskog menadžera
  • Nastavio je da traži razgovore i da tvrdi pazar. Međutim, mi jednostavno nismo bili zainteresovani da mu pružimo bilo kakve garancije za bilo šta. Najviše što smo mogli da mu kažemo je da će biti odbornik.

– Poslednjih nekoliko dana smo svedoci kampanje Jerkovićevog spinovanja zasnovanog na neistinama. Njegova taktika je jasna: neistinitom tvrdnjom da smo u nekakvoj ”koaliciji”, Jerković pokušava da izgradi lažnu poziciju da je on sada u situaciji da jednostavno ”promeni koalicionog partnera” i traži novog koji će navodno prihvatiti njegov program. To bi trebalo da zamaskira konkretnu trgovinu odborničkim mandatom – rekao je Pavić.

Lavinu pokrenuo Šapić

Lavinu je pokrenuo Aleksandar Šapić, kandidat za gradonačelnika ispred SNS i čovek koji je, uz premijerku i funkcionerku SNS Anu Brnabić, zadužen za formiranje vlasti u Beogradu.

On je pre nekoliko dana uputio javni poziv na razgovore o beogradskoj vlasti svima koji su osvojili mandate, a naročito listi „Mi – Glas iz naroda, Aleksandar Jerković“.

Jerković je tada, kako je rekao, pozvao svoje koalicione partnere na razgovor i o Beogradu, ali i drugim temama, a oni mu odgovorili da nemaju koalicione partnere, i da neće u koalicije ni sa SNS, ali ni sa „Srbija protiv nasilja“ ni NADA.

Rezultati izbora u Beogradu

Vanredni izbori za Skupštinu grada Beograda održani su 17. decembra prošle godine, zajedno za vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim u 65 gradova i opština. Ovo su rezultati:

  • SNS – 49 mandata
  • „Srbija protiv nasilja“ – 43
  • Koalicija NADA – 7
  • „Mi – Glas iz naroda“ – 6
  • SPS – 5

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare