ABA liga donela odluku: Poznato ko sudi „večiti“ derbi na Jadranu 

Tokom vikenda će biti odigrano novo kolo ABA lige, ali će sve oči košarkaške javnosti biti uprte u Štark arenu, gde će u nedelju, od 19.00 časova, snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan.

Beogradski rivali će odigrati veoma bitan meč, koji bi mogao da odredi koji tim će početak plej-ofa dočekati na prvom mestu i tako sebi obezbediti prednost domaćeg terena sve do mogućeg finala.

Crveno-beli trenutno imaju 15-2, Partizan je na skoru 13-4, pa je jasno da crno-beli moraju da slave u ovom okršaju, ukoliko žele da sebi sačuvaju šanse da se na kraju nađu na čelu tabele.

Kao i uvek, velika pažnja je bila usmerena na odluku ABA lige i delegiranje arbitara za utakmicu između crveno i crno-belih. Na kraju, odlučeno je da „večiti“ derbi sude Sašo Pukl iz Slovenije, Josip Radojković iz Hrvatske i Uroš Obrknežević iz Srbije.

U pitanju je vrlo iskusna trojka, svi imaju dosta iskustva u suđenju ovakvih utakmica, a navijačima ostaje nada da se pomenuti arbitri neće naći u centru pažnje ovog praznika košarke.

Podsetimo, ova dva tima su se u sezoni tri puta sastala. Partizan je slavio na prva dva okršaja, da bi se Zvezda delimično revanširala u januaru, u utakmici Evrolige.

UDARNA VEST.rs (Sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare