Temperature iznad proseka: U delu Srbije aktiviran žuti meteoalarm

U Srbiji će danas tek ponegde biti slabih padavina, uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Na teritoriji Bačke, Banata i istočne Srbije, aktiviran je žuti meteoalarm

Na vreme u Evropi trenutno utiču dva dobro razvijena sistema pritiska: ciklon, koji se nalazi nad severom našeg kontinenta, i prostrani anticiklon sa jugozapada Evrope. Srbija se nalazi na granici ta dva sistema, tako da je ovih dana vreme promenljivo, smenjuju se i sunce i oblaci i padavine.

Temperatura će i danas biti malo iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, u najtoplijem delu dana do 13 stepeni.

U nastavku dana nad Srbijom smenjivaće se sunčani i oblačni periodi. Prolazna oblačnost mestimično će donositi padavine, uglavnom zapadnim, centralnim i južnim krajevima. U višim predelima biće uslova i za poneku pahulju snega, ali se ipak u većini mesta zadržava uglavnom suvo vreme.

Duvaće severozapani vetar, sa olujnim udarima na istoku Srbije i u Vojvodini. Najviša dnevna temperatura biće između 6 i 13 stepeni.

Do kraja ove sedmice temperatura će biti iznad proseka za ovo doba godine, ali će biti prolaznih padavina, i to kiše u nižim, a snega u višim predelima. Biće i vetrovito, uz jak do olujni severozapadni vetar. Od ponedeljka vreme suvo, ujutru uz mraz, a tokom dana do 10 stepeni.

UDARNA VEST.rs (N1info.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare